Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 2015 yılı Temmuz ayında Finansal Hizmetler Güven Endeski (FHGE) bir önceki aya göre 2,9 puan artarak 176,8 seviyesinde gerçekleşti. Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde son üç aydaki iş durumu FHGE'yi artırırken, son üç aydaki hizmetlere olan talep FHGE’yi azalış yönünde etkiledi. Gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisinde ise bir önceki aya göre değişiklik olmadığı gözlendi.

Temmuz ayında son üç aya yönelik değerlendirmelere göre bir önceki aya kıyasla iş durumunda iyileşme,faaliyetgelirleri,kârlılık ve sermaye harcamasında artış görülürken; hizmetlere olan talep, istihdam ve faaliyet giderlerinde azalış, yurtiçi ve yurtdışı piyasalardaki rekabet gücünde kötüleşme gözlendi.

Bir önceki yılın aynı dönemine göre ise, faaliyet gelirleri, faaliyet giderleri, istihdam ve sermaye harcamasında artış gözlenirken, hizmetlere olan talep ve kârlılıkta azalış, iş durumu ve yurtiçi ve yurtdışı piyasalardaki rekabet gücünde kötüleşme görüldü.

Gelecek üç aya yönelik beklentilere göre, bir önceki aya kıyasla hizmetlere olan talep beklentisi değişmezken; istihdam ve sermaye harcaması beklentilerinde artış, yurtiçi piyasalardaki rekabet gücü beklentisinde iyileşme gözlenirken, faaliyet gelirleri, faaliyet giderleri ve kârlılık beklentisinde azalış,yurt dışı piyasalardaki rekabet gücü beklentilerinde kötüleşme gözlendi.

Bir önceki yılın aynı dönemine göre ise, istihdam beklentisinde artış, hizmetlere olan talep, faaliyet gelirleri, faaliyet giderleri, kârlılık ve sermaye harcaması beklentilerinde azalış gözlenirken, yurt içi ve yurt dışı piyasalardaki rekabet gücünde kötüleşme görüldü.