Temiz ve hijyen koşullarına uygun gıda üretimi için çalışmalarını sıklaştıran Karşıyaka Belediyesi, ilçe genelindeki fırın ve pastanelere şafak denetimi yaptı.

Zabıta ve ruhsat ekiplerini yanına alan Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, üretim alanlarını ve gıdaları tek tek inceledi. Başkan Akpınar, “Halk sağlığını önemsiyoruz. Denetimleri sürdüreceğiz.” dedi.

Karşıyakalıların daha temiz ve sağlıklı gıda tüketimi için çalışan belediye ekipleri, bu kez fırın ve pastaneleri denetledi. Üretim saati olan gece 04.00’te inceleme başlatan Zabıta ve Ruhsat Müdürlüğü'ne bağlı yaklaşık 10 kişilik ekip; üretim alanlarını, üretimde kullanılan malzemeleri ve malzemelerin depolandığı alanlardaki hijyen durumları ile çalışanların kıyafetleri ve yaşam alanlarını tek tek inceledi. Karşılaşılan olumsuzluklar tespit edilerek tutanak tutuldu, ceza yazıldı.

BAŞKAN BİZZAT DENETLEDİ

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, denetime bizzat katılarak ekiplerin başında yer aldı. Üretim alanlarındaki sıkıntıları yerinde tespit eden Başkan Akpınar, eksiklerin bir an önce giderilmesini ve hijyen koşullarının sağlanmasını istedi. Sabahın ilk ışıklarında Başkan Akpınar’ı karşısında gören fırın ve pastane çalışanları ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Denetimin sık sık devam edeceği belirtildi.

HALK SAĞLIĞI ÖNEMLİ

Başkan Akpınar, “Üretime dayalı işletmeler zaman içinde bir takım eksikliklerle karşı karşıya kalabilir. Karşıyaka halkının daha sağlıklı ve hijyenik gıda tüketmesi bizim için son derece önemli. Rutin denetimlerimizi sıklaştıracağız. Vatandaşlarımızın daha mutlu, daha huzurlu olması için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.