LONDRA (AA) - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD Başkanlık seçimini Donald Trump’ın kazanmasının ardından yapılabilecek finansal düzenlemelerin bankaların yararına olmayabileceği uyarısında bulundu.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, “Fitch hali hazırda ABD’deki finans sektörü düzenlemelerinde seçim sonucunda herhangi bir değişiklik beklememektedir. Potansiyel olarak sermayenin ya da likidite zorunluğunun azaltılmasının etkileri negatif olabilir. Fakat bu durum bankaların buna nasıl karşılık verdiğine bağlı olacak. Sermaye ve likidite seviyelerindeki düşüşün seviyesine göre, bu durum negatif reytinglerin oluşmasına neden olabilir. Fakat Fitch bu senaryoyu olası görmemektedir.” ifadelerine yer verildi.

Fitch açıklamasında ABD’de başkanlık seçimini kazanan Donald Trump’ın seçim kampanyası döneminde Dodd-Frank Düzenlemesine (DFA) karşı çıktığı hatırlatılırken, “Düzenlemelerin tamamen feshedilmesi olası değil.Bunun bankalar üzerinde önemli etkileri olabilir.” ifadesi kullanıldı.

Fitch’in açıklamasında ABD’deki başkanlık yarışında “Wall Street karşıtlığının” sıklıkla kullanıldığı belirtilerek, “ABD’de sermaye ve likidite zorunluluklarının tarihsel olarak yasama tarafından değil bankacılık regülatörleri tarafından belirlendiğini dikkate almak gerekir. Yönetimden bağımsız olarak ABD’deki Basel III düzenlemeleri ve bu düzenlemelerin getirdiği gereklilikler uygulanmaya devam edecektir. DFA düzenlemelerinin geri çekilme ihtimaline rağmen temel bankacılık düzenlemelerinin değiştirilmesi olası değil.” ifadelerine yer verildi.