İşçi eylemleri sonucu parça ikmali yapılamaması nedeniyle geçici olarak üretime ara verilen Ford Otosan Kocaeli Gölcük ve Yeniköy fabrikalarında işbaşı yapıldığı belirtildi. Ancak sendika üyesi çok sayıda işçi, işbaşı yapmayarak fabrika önünde eylemlerini sürdürüyor.

Bursa’da otomotiv sektöründeki eylemler sebebiyle, yedek parça temininde sıkıntı yaşayan Kocaeli Ford Otosan Fabrikası’nda da üretim durmuştu. Ford Otosan’ın açıklamasında, "Parça ikmalinde yaşanan kesintiler nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar, Gölcük ve Yeniköy fabrikalarında üretim çalışması yapılamayacaktır." denilmişti. Ford Otosan'da bugün saat 16.00'dan itibaren 16.00-24.00 vardiyası ile yeniden üretime başlanacağı belirtildi. Saat 16.00'daki mesaiye gelen işçiler, eylem yapan işçilerin tepkisiyle karşılaştı. Fabrikaya çok sayıda polis, TOMA ve çevik kuvvet ekibi gönderildi. İşçiler hep birlikte Türk Metal Sendikası aleyhinde sloganlar attı, 'Kazanana kadar mücadeleye devam.', 'İşbirlikçi satılmış, Türk Metal'i istemiyoruz.' pankartı açtı.

Eyleme katılan Ford Otosan çalışanı Hakan Cömert, işbaşı yapılmasına tepki göstererek "İnsanların canına tak etti. Olayı bitirmek için farklı yollar deneniyor. Başarılı olamayacaklar. İçeride çalışan arkadaşlarımız var. Onları dışarı çıkartmıyorlar. Zorla insanları içeride tutuyorlar. İnsanlar haklarını istiyor, fazlasını istemiyor. Mücadele onun için. Toplanmalar onun için. İnşallah hakkımızı alacağız." diye konuştu.

Fikri Möhürlü de bazı çalışanların zorla içeride tutulduğunu ileri sürerek, "İçeride olan arkadaşlarımız var. Zorla tutuyorlar. Bizi arıyorlar, sizin yanınızda olmak istiyoruz dediler. Hakkımızı almak için buradayız. Bizim arkadaşlarımız buraya gelene kadar buradayız. İsteklerimiz olana kadar buradayız." açıklamasında bulundu.