Koç, İnterteks Ford Trucks Plaza açılışında, Türkiye'nin dört bir yanında "Koç" ismini başarıyla temsil eden bayi ağlarının en önemli avantajları olduğunu söyledi. 

Başarılı olmalarının arkasında birlik ve beraberliğin yanı sıra motivasyon kuvvetinin yattığını anlatan Koç, müşteri beklentilerini karşılamanın her geçen gün zorlaştığı şu günlerde yenilikçi, yaratıcı, kaliteli, güler yüzlü ve çözüm üreten anlayışla hizmet ettiklerini vurguladı.

Türkiye'nin ilk kamyon üreticisi olarak yeni kamyon bayi açılışlarını önemsediklerini dile getiren Koç, şöyle konuştu:

"Ford Otosan kurulduğu günden bu yana Türkiye'de otomotiv sanayinin gelişimi yolunda büyük çabalar sarf etti. 1,1 milyon metrekarelik alana sahip olan ve bin 400 kişiyi istihdam ettiğimiz İnönü'deki fabrikamızda, 55 yıllık tecrübemizle bugüne kadar 180 binin üzerinde kamyon, 550 binin üzerinde motor ürettik. İnşaattan nakliyeye, farklı segmentlerde tüm müşterilerimize hitap eden geniş, güçlü ve rekabetçi bir ürün gamına sahibiz. Müşterilerimizin taleplerine uygun, hızlı ve özel üretim çözümler sağlıyoruz."

Koç, yurt içinde pazar paylarını geliştirmeye, dış pazarda ise rekabet gücünü artırarak uzun vadeli büyümeyi sağlayacak adımlar atmaya özen gösterdiklerini anlattı. 

Bundan 4 yıl önce ortakları Ford Motor Company ile "Global Cargo" anlaşması imzaladıklarını hatırlatan Koç, "Global Cargo Büyüme Stratejisi doğrultusunda 3 kıtadaki 60 ülkeye kamyon satış distribütörlerini atayarak global bayi ağını kurmaya başladık" ifadelerini kullandı.

Koç, Gebze Mühendislik Merkezi'ndeki bin 300 ar-ge mühendisinden 500'ünün tüm dünyada satılacak ford cargo kamyonların geliştirmeye çalıştığını sözlerine ekledi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül de bölgesel rekabetin önemine değindi.

Demokrasi ve ekonomik açığın birbiriyle paralel gittiğine işaret eden Gül, AK Parti iktidarı döneminde gerçekleştirilen çalışmalarla bu açığın kapatılmasına özen gösterildiğini kaydetti.

İnterteks Ford Trucks Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dicle ise 3 bin 670 metrekarelik kapalı alana sahip tesisin müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlandığını aktardı.