Fransa'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Harlem Desir, referandumda 'hayır' kararının çıkmasının Yunanistan halkının Euro bölgesinden ayırılmak istediğini göstermediğini savundu.

Fransız iTele haber kanalına konuşan Desir, Yunan halkının referandumda verdiği karara saygı duyulması gerektiğini belirterek, "Yunan halkı Euro bölgesinden çıkma yönünde bir tutum ortaya koymadı." dedi. Yunanistan'ın Euro bölgesinden çıkmasının birçok riski beraberinde getireceğine de vurgu yaptı. Harlem Desir, Yunanistan'ın Euro bölgesinde kalması için ciddi ve faydalı görüşmelere bir an önce başlamak istediklerini söyledi.

LE FOLL: ÇİPRAS BAŞTA OLMAK ÜZERE HERKES ÜZERİNE DÜŞEN SORUMLULUĞU YERİNE GETİRSİN

Fransa Hükümet Sözcüsü Stephane Le Foll da Avrupa'daki hiçbir liderin Yunanistan'ın Euro bölgesinin dışına konulmasına taraftar olmadığını açıkladı. Le Foll, referanduma çıkan 'hayır' kararı sonrası Yunan hükümetinin yeni bir öneri getirmesini beklediklerini kaydetti. Fransa Hükümet Sözcüsü, "En başta Yunanistan Başbakanı (Çipras) olmak üzere herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi lazım." dedi.

Bugün Paris'te bir araya gelecek olan Fransa ve Almanya liderleri, Salı akşamı Euro bölgesi liderlerini toplantıya çağırmıştı.

Yunanistan'da Pazar günü yapılan referandumda, uluslararası kurtarma paketinin koşulları, oylamaya katılanların yüzde 61'3'ünün oylarıyla reddedilmişti. Kurtarma paketine 'evet' diyenlerin oranı ise yüzde 38.7'de kalmıştı.