Fransız otomobil firması PSA Peugeot Citroën, İran'a geri dönmek için görüşmelerini hızlandırdı.

Tahran'la nükleer anlaşma sağlanmasının aradından şirketten yapılan açıklamada, İran paarına geri dönmek için İranlı otomobil üretim firması Iran Khodro ile 'İran'da ortak girişim oluşturulması' amaçlı yürütülen görüşmelerde ilerleme kaydedildiği duyuruldu.

Peugeot'un Afrika ve Orta Doğu Genel Müdürü Jean-Christophe Quemard imzalı açıklamada, "Viyana'da varılan anlaşma uluslararası yaptırımların kalkmasına imkan sağlıyor. Devam eden görüşmelerimizde de önemli bir ilerleme sağlayacak." ifadeleri kullanıldı.

Eskiden iki şirket arasındaki anlaşmanın Avrupa'dan gelen parçaların birleştirilmesini içerdiğini hatırlatan Quemard, yeni projenin bir otomobilin toptan montajının İran'da yapılmasına imkan sağlayacağını söyledi.

Fransız firmasının İran'daki faaliyetleri, 2012 yılında İran'a yönelik ekonomik ambargonun ağırlaştırılması nedeniyle askıya alınmıştı.

İran ile Birleşmiş Milletler’in beş daimi üyesi ve Almanya arasında devam eden İran'a uygulanan ambargonun kaldırılmasına imkan sağlayacak nükleer müzakereler, bu sabah mutlu sonla noktalanmıştı. İran'ın nükleer programını kısıtlaması karşılığında Tahran'a uygulanan ekonomik yaptırımların büyük ölçüde kaldırılmasını öngören anlaşma taraflarca kabul edilmişti.