Nisan ayında Fuar İzmir’de İZFAŞ tarafından üç fuar düzenleniyor. Fuar İzmir, halen devam eden İZFAŞ Boat Show İzmir-3. Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı’nın yanısıra 16 Nisan 2015'te açılacak, Türkiye’nin tek sertifikalı organik fuarı Ekoloji İzmir-6. İzmir Organik Ürünler Fuarı ile yine ülkede alanındaki tek ihtisas fuarı olan Olivtech-5. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı’na evsahipliği yapacak.

Hazırlıkların hızla devam ettiği Ekoloji İzmir ve Olivtech fuarları, 19 Nisan Pazar günü sona erecek. Olivtech C holünde, Ekoloji İzmir ise D holünde profesyonel ziyaretçiye yönelik olarak açılacak. Diğer ziyaretçiler için her fuarın giriş ücreti 16-17 Nisan’da 25 TL, 18-19 Nisan’da 5 TL olacak. Fidandan dağıtıma, makineden inovasyon teknolojilerine zeytin ve zeytinyağı üretim zincirindeki firmaların da katılımcı olduğu, yerli ve yabancı alıcılarla biraraya geleceği Olivtech, önemli iş bağlantıları yapmak için fırsatlar sunacak. Ekoloji İzmir'de, organik gıdanın yanısıra organik tekstil, organik temizlik, organik kozmetik, organik mobilya, organik dekorasyon, organik oyuncak ve kırtasiye ürünleri gibi sektörlerde sertifikalı üretim yapan firmalar yer alacak.

EKOLOJİ ORMANI KURULUYOR

Ekoloji İzmir, bu yıl bir ilke de imza atıyor. Kadifekale bölgesine kurulacak 20 bin metrekarelik orman için 600 adet fıstık çamı fidanı dikilmesi hedefleniyor. Adına bir fidan dikilmesini isteyenlerin, öncelikle "ekolojiizmir.izfas.com.tr" internet sitesine girerek müracaat formunu doldurması gerekiyor. Formu dolduran ve Ekoloji İzmir fuarını ziyaret eden herkesin, Ekoloji Ormanı’nda bir ağacı olacak.