Haber46 Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Çam, Kahramanmaraş Havaalanındaki sefer sayıları ile ilgili sorunları yazdı. Furkan Çam yazısında "Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, İngiltere, Almanya" seferleri istedi. 

İşte Furkan Çam'ın Kahramanmaraş halkından gelen taleplere kulak verdiği ve gündeme getirdiği o yazısı:

Kahramanmaraş Havaalanı ile ilgili çok sayıda şikâyet ve talep geliyor son zamanlarda.

Öncelikle Kahramanmaraş’a inmesi gereken uçakların çeşitli bahanelerle sık sık Gaziantep’e inmesi vatandaşı çileden çıkarmış durumda. Bu konuya çok acil çözüm bulunmalıdır. Pırıl pırıl havada bile uçakların havaalanımıza iniş yapamıyor olması garip.

400 personelin çalıştığı Kahramanmaraş Havaalanında günde en fazla 3 kalkış 3 dönüş sefer yapılıyor. O da her gün değil. Günde bir iki uçuşun olduğu ve hiç uçuş olmadığı günler var. Çalışan sayısı ve havalanımızın yenilenen özellikleri daha fazla uçuşu kaldıracak durumda.

Peki vatandaş ne istiyor? Bu konuda haber merkezimize gelen onlarca talep ve kendi araştırmalarımız ışığında şunları söyleyebilirim.

Her gün İstanbul’a sabah 06:00 kalkış ve akşam 23:00 de dönüş olmak üzere günlük bir uçuş.

Ankara’ya haftanın 7 günü direkt uçuş yapılmalıdır.

Kahramanmaraş’tan İzmir ve Antalya’ya uçuş planlanmalı, talebe göre sefer sayısı belirlenmelidir.

Trabzon'a uçuş konusu değerlendirilmeli fizibilitesi yapılmalıdır.

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan 23 Şubat 2019 tarihinde Kahramanmaraş’ta yaptığı mitingde İngiltere’de 100 bin Kahramanmaraşlı olduğunu söylemişti.

Bu durumda 100 bin Kahramanmaraşlı gurbetçimizin bulunduğu İngiltere’ye mutlaka sefer düzenlenmelidir. Bu, ihtiyaca göre haftada bir ya da daha sık olabilir.

Çünkü Cumhurbaşkanımız mitingde aynen şu sözleri söylemişti:

“Yıllık 2 milyon kapasiteli yeni bir terminal binası inşa ettik. Cek, cak ile konuşmuyorum bak, yaptık diyorum. İngiltere’de ne kadar Kahramanmaraşlı yaşıyor. 100 bin civarındaki Maraşlı ile ihracatçılarımız herhalde bu habere çok sevinecek. Maraşlı işadamlarımıza, girişimcilerimize yaklaşık 3 katrilyon tutarında yatırım teşviki verdik.”

Cumhurbaşkanımız bu konuşmasında kendi havaalanımızdan yurtdışına çıkış sözünü vermiş oluyor. Kahramanmaraş milletvekillerimiz bu sözün gerçekleşmesi için gerekli girişimlerde bulunmalıdır.

İngiltere dışında Almanya seferi de değerlendirilmelidir.

Kahramanmaraş halkı Gaziantep havaalanını kullanmaktan bıkmış durumda.

Özellikle yaz döneminde Kahramanmaraş’a gelen onbinlerce Kahramanmaraşlı Gaziantep ve Adana havaalanlarını kullanıyor.

Gurbetçilerimiz oralarda yiyor, içiyor.

Esnafımızın kazanması gereken parayı o iller kazanıyor.

Uçuş seferleri ile ilgili sorun, sadece uçuş yapanları değil, tüm Kahramanmaraş halkını çok yakından ilgilendirmektedir.

Siyasetçilerin görevi halkın haklı beklentilerini karşılamak için çalışmaktır.

Umuyorum konuyla ilgili bir sonraki yazım bir teşekkür yazısı olur.

Saygılarımla…