Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Salahattin Kaplan, son dönemlerde küçük ve orta ölçekli halı üreticilerinin bankalarla yaşadığı sorunlar olduğunu dile getirdi.

Başkan Kaplan, “Dünyanın birçok finans kuruluşunun Gaziantep’e yatırım yapmak isteyen sanayici ve iş adamlarıyla yatırımcılara finans desteği vermeye çalıştığı bir dönemde orta ve küçük ölçekli bazı halı üreticilerimize bankaların daha önem vererek yaklaşması ve bu firmaların sorunlarında çözüm odaklı çalışması sektörü rahatlatacaktır” dedi.

Firmaların AR-GE ve İnovasyona önem vermesi gerektiğini vurgulayan Kaplan, şu önemli uyarıları yaptı; “Global krizleri başarıyla fırsata çeviren Gaziantep sanayisi ve sanayicisine dünya finans kuruluşlarının büyük önem verdiğini ve son zamanlarda bunların Gaziantep’e gelerek finans sorunu olan yatırımcılara yeni yatırım ve makine parkuru yenileme yönünde finansal destek vermeye çalışmaları elbette küçümsenecek bir olay değildir. Gaziantep sanayisi ve sanayicisinin itibarı yüksek, güvenirliliği yüksektir. Sektörümüzle ilgili yürüttüğümüz tanıtım çalışmalarına paralel olarak üretici firmalarımızın AR-GE ve İnovasyona önem vermesi, ürünlerinin markalaşması yönündeki çalışmaları hızlandırması da önemli bir olaydır. Dünya halı pazarlarında ki yerimizin korunması ve yeni pazarların bulunması elbette ürün kalitesinin arttırılması ve markalaşmanın hızlandırılmasıyla orantılıdır.”

Ocak-Şubat 2015 dönemleriyle ilgili halı ihracatında yaşanan düşüşü de değerlendiren Başkan Kaplan, yürütülen çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesi yönünde hareket edilmeye devam edileceğini sözlerine ekledi.