CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, Gaziantep Medya Platformu Derneği'nin (GAMEP) tam sayfa ekonomi ilanı vermesine tepki gösterdi. Şeker, "Türkiye ekonomisinde bir kötüye gidiş olduğunun GAMEP Başkanı dışında herkes farkında. Son birkaç ayda Gaziantep’te işten çıkarılan işçi sayısı 22 binin üzerinde. GAMEP’ten bu işçilerin yanındayız diye bir ilan görmedik.” dedi.

Ekonomi konusunda açıklama yapacak ya da yapılan açıklamalara cevap verecek kurumların sanayi ve ticaret odaları olması gerektiğinin altını çizen Şeker, şöyle konuştu: “Türkiye ekonomisinde bir kötüye gidiş olduğunun GAMEP Başkanı dışında herkes farkında. Son birkaç ayda Gaziantep’te işten çıkarılan işçi sayısı 22 binin üzerinde. GAMEP’ten bu işçilerin yanındayız diye bir ilan görmedik.” diye konuştu. Şeker, “GAMEP, Gazianteplilerin her 1 lirayı bankaya yatırırken, yaklaşık 3.5 lirayı da bankadan kredi çekerek harcamasının nedenlerini sorguladı mı? Sorumsuz konuşmalarla, çekişmelerle doların önlenemez yükselişine neden olanların Gaziantep sanayicisine ne kadarlık bir zarar getirdiğini hesapladı mı GAMEP?” ifadelerini kullandı.

GAMEP İÇERİ ATILAN MESLEKTAŞLARININ YANINDA OLSUN

Şeker, "GAMEP Başkanı illaki birilerinin yanında olmak istiyorsa mesleğini yaptığı için içeri atılan gazetecilerin, vergi müfettişleriyle diz çöktürülmeye çalışılan gazetelerin yanında, havuz paralarıyla satın alınan medya organlarının, sansürün karşısında yer alsın.” dedi.
Muhalefetin ya da ekonomi ile ilgili kurumların veriler kötü sinyaller verdiğinde uyarıda bulunmalarının oldukça doğal olduğunu vurgulayan Şeker, “Bu türden açıklamalar iktidarı önlem almaya iten açıklamalardır. Dünyanın dört bir yanında da bunun yöntemi böyledir. Muhalefet ya da ilgili kurumlar uyarır, iktidar ona göre ekonomi politikaları geliştirir. Bu süreç oldukça normal ve doğaldır. Anormal olan ise, konusu olmadığı halde, bir sivil toplum kuruluşunun gerçekleri göz ardı ederek, her şey çok normalmiş gibi göstererek gazete ilanı vermesidir. Bu tavır sorumlu bir sivil toplum kuruluşunun sergilemesi gereken bir tavır değildir. Bu olsa olsa iktidarın tetikçiliğini yapmaktır.” dedi.