Garanti Bankası, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen bankacılık web sitesi garanti.com.tr ve Kurumsal İnternet Şubesi’yle 3 ödüle layık görüldü. Banka, Global Finance tarafından bu yıl 16. kez gerçekleştirilen 'Dünyanın En İyi Dijital Bankaları' değerlendirmesinde bir kez daha 'Türkiye’nin En İyi Kurumsal İnternet Bankası' seçildi. Ayrıca, güncel tasarım eğilimlerine uyumlu, günlük işlem ve bilgi ihtiyaçlarını ön planda tutan, kullanıcı dostu internet sitesi garanti.com.tr, Interactive Media Awards’dan; Bankacılık ve Finansal Servisler kategorilerinde sınıfının en iyisi olarak 2 ödül birden aldı.

Global Finance, bankaları dijital müşterilerine hizmet verme stratejisi, müşterilerinin dijital servisleri kullanmasını sağlama başarısı, dijital müşteri artışı, ürün ve hizmetlerin genişliği, dijital hizmetlerin somut başarısı, web sitesinin tasarım ve işlevselliği gibi kriterlerle değerlendirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, "Global Finance tarafından Türkiye'nin en iyi kurumsal internet bankası seçilmekten çok memnunuz. 3,5 milyonu aşkın aktif dijital müşteri sayımızla dijital bankacılığın en büyük oyuncularından biri olarak, hizmet verdiğimiz kanalları geliştirmek için sürekli çalışıyoruz. Bankamızdaki tüm finansal işlemlerin yüzde 87’si dijital kanallardan gerçekleştiriliyor. Nakit hariç işlemler olarak baktığımızda ise bu oran yüzde 91 seviyesinde. Ürünlerimizin yüzde 31’ini de, dijital kanallardan müşterilerimize ulaştırıyoruz." dedi.