İSTANBUL (AA) - Garanti Mortgage, İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) ile yaptığı iş birliğiyle ilkokul öğretmenlerine özel fırsatlarla ev sahibi olma fırsatı sunuyor.

Şirket açıklamasına göre, Garanti Mortgage ve İLKSAN, ilkokul öğretmenlerinin ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) çalışanlarının özel koşullarda ev sahibi olabilmesi amacıyla bir protokol imzaladı.

Protokol kapsamında, İLKSAN'a üye olan öğretmenler ve MEB çalışanları, uygun faiz oranlarıyla 10 yıla kadar uzayan vade ve özel ödeme seçenekleriyle dosya masrafı ödemeden konut kredisi kullanabilecek.

İLKSAN üyesi öğretmenler ve MEB çalışanları konut kredisi için Garanti Mortgage'a başvurduğunda, kendilerine özel hazırlanan alternatif ödeme planlarından birini tercih edebilecek. Buna göre İLKSAN üyeleri konut için gerekli peşinatı İLKSAN bünyesinde kullanacakları 3 yıl vadeli ikrazla ödeyebilecek.

Bu süre içinde üyeler, Garanti Mortgage'dan kullandığı konut kredisi taksitini ödemeye daha düşük tutarlarla başlayıp, ikraz borcu sona erdiğinde ise mortgage kredi taksitlerini uygun faiz oranlarıyla belirlenen tutarlarda ödemeye devam edecek.

Protokol imza töreninde konuşan Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Kerem Ömer Orbay, artan nüfusu, demografik yapısı ve şehirleşme oranıyla Türkiye'de konut ihtiyacının sürekli yüksek olduğunu belirtti.

Özellikle ücretli çalışanlar için konut sahibi olmanın gelecek adına en önemli yatırımların başında geldiğini dile getiren Orbay, şunları kaydetti:

"Bu ihtiyacı karşılama noktasında Garanti Mortgage olarak biz de avantajlı ürünlerle sektörde öncü rol oynuyoruz. İmzaladığımız anlaşmayla, değerli bir iş ortağı olarak gördüğümüz İLKSAN'la birlikte, geleceğimizin teminatı öğretmenlerimize çok avantajlı ödeme koşulları ve vadelerle yeni bir yuva sahibi olma fırsatı sunarak, kendi evlerinde geleceğe güvenle bakmalarını arzu ediyoruz."

İLKSAN Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek de İLKSAN olarak, sandığa üye öğretmenlere ve MEB çalışanlarına daha iyi bir yaşam sağlamayı varlık sebepleri olarak gördüklerini ve bu anlayışla son yıllarda özellikle üyeleri konut sahibi yapmaya odaklandıklarını ifade etti.

Şimşek, "Bu kapsamda, üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda onları en güvenli ve ekonomik şartlarla ev sahibi yapabilmek adına Garanti Mortgage ile önemli bir iş birliğine imza attık. İLKSAN olarak sağlayacağımız peşinat desteği ve Türkiye'de konut kredilerinde çok ciddi bir tecrübeye sahip Garanti Mortgage'ın oluşturduğu avantajlı ödeme modelleriyle, çok sayıda üyemizin hayal ettiği eve kolaylıkla sahip olacağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.