Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR), TNS Türkiye ile halkın tavuk etini pişirme eğilimlerini araştırdı. Buna göre Gaziantepliler tavuğu haşlayarak, Diyarbakırlılar ise ızgara olarak yemeyi tercih ediyor.

18 ilden 18 ve yukarı yaş grubundan bin 508 deneğin katıldığı araştırma halkın tavuğu en çok yemeklere kattığına, pek kızartmadığına işaret ediyor. Beyaz eti pişirme şekilleri sorulan deneklerin yüzde 49,3’ü ‘yemeklere katarak’ yanıtını veriyor. Onu ‘ızgara veya mangal’ ile ‘fırında’ cevabı takip ediyor.

Zonguldak‘ta yüzde 96,4 oranında tavuk eti yemeklere katarak tüketilirken, tavuk etini kızartılarak yeme oranı sıfıra yakın. Yüzde 91 oranında ‘haşlama’ tercih eden Gaziantep ve yüzde 85 oranında ‘ızgara veya mangal’ yeğleyen Diyarbakır verileri ise halkın daha sıhhatli beslenmeye yöneldiğini ortaya koyuyor.