Gaziantep Makine ve Otomasyon Gazitek 2015 Fuarı, ziyaretçilerine kapılarını açtı. Ancak bazı katılımcılar düzenlenen organizasyonun fiyasko olduğunu söyleyerek, hem katılımcı azlığı hem de yetkililerin ilgisizliği yüzünden hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi.

4M Fuarcılık tarafından organize edilen, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve KOSGEB'in de destek verdiği ve Ortadoğu Fuar Merkezinde (OFM) düzenlenen fuarın açılışına Vali Yardımcısı Adil Nas, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Toprak ile diğer davetliler katıldı. Açılış konuşmalarının olmadığı fuarın açılışı sade bir törenle yapıldı. Protokol üyeleri katılımcı firmaları gezdi. Bu arada bazı katılımcılar fuarın büyük bir fiyasko olduğunu öne sürdü.

Fuara Ankara'dan katılan bir firmanın müdürü Tuncay Tıraş, "Fuarın organizasyonu ile ilgili söyleyeceğimiz şeyler hep negatif anlamda. Fuarın organizatörünü ben şahsi olarak tanımam. Ama organizasyon kesinlikle ve kesinlikle kabul görecek şekilde değil. Elektrik düzeni ve aynı zamanda buraya yerleşim ve fuarın tanıtımı ile ilgili hiç memnun değiliz. Bir daha bu organizasyona katılmayı düşünmüyorum. Etrafımdaki firmalara da aynı bu şekilde negatif yönünü yansıtacağımı bildirmek isterim." dedi. Fuarın katılımcısının da çok zayıf olduğunu kaydeden Tıraş, "Biz başka fuarlara da katıldık. İlk gün itibariyle bu kadar zayıf katılımı hiçbir yerde görmedim. Reklamının iyi yapılmamasından şikayetçiyim. Bunu da yetkili yerlere bildireceğiz." ifadelerini kullandı.

'BU GAZİANTEP'İN ÖZ FUARI DAHA ÇOK SAHİP ÇIKILMALI'

Bir başka firmanın genel müdürü olan Mustafa Çetin de fuarın açılışa yetkililerin ilgisinin zayıflığından şikayet ederek, "Standlarımız kötü ve bakımsız. Birçok eksikle bize teslim edildi. Alınlık yazılarını da takmadan verdiler. Elektriklerimiz çok geç bağlandı. Yerler pislik içinde. Biz arkadaşlara yardımcı olmuştuk. Başka firmaların da katılımını sağlamak için destek vermiştik. Ama şimdi o firmalara karşı utanıyoruz. Bir daha da katılmayı düşünmüyorum." şeklinde konuştu.

Bir başka firma yetkilisi Hasan Karakullukçu ise bekledikleri ilgiyi göremediklerini dile getirerek, “Önümüzdeki günlerde ne getirir ne götürür bilemeyiz. Şuana kadar fiyasko. Yetkililerin daha çok ilgi göstermesi lazım. Biz Ankara firmasıyız. OSTİM'den geliyoruz. Gaziantep Organize'nin daha çok sahip çıkması lazım ki biz bir daha gelelim. Bu Gaziantep'in öz fuarı. Daha çok sahip çıkılmalı.” değerlendirmesinde bulundu.

Fuarın organizasyonunu üstlenen 4M Fuarcılık Genel Müdürü Kemal Alkan, bu yıl 5'incisini düzenledikleri fuara 85 firmanın katıldığını kaydederek, Türkiye'nin değişik illerinden iyi bir katılımın olduğunu söyledi. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya,Gaziantep ve Malatya'dan katılımcıların fuarda yer aldığını dile getiren Alkan, bazı firma yetkililerin fuarla ilgili serzenişlerine yönelik de değerlendirmelerde bulundu.

Alkan, yaşanan döviz krizini örnek gösterererek, kendi "Haliyle bizim bu ürünlerimiz dövizle alınan ürünler." ifadelerini kullandı. İnsanların, ürün satmanın yanı sıra bu artıştan dolayı ekonomik olarak kendilerini garantiye almak isteyeceğini vurgulayan Alkan, "O açıdan bir sıkıntımız var ama şu anda döviz düştü düşmeye de devam ediyor. Fuarımıza da daha iyi katkısı olacak inşallah." diye konuştu. Alkan, fuarın 5 Nisan'a kadar açık kalacağını sözlerine ekledi.