Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından ikincisi gerçekleştirilecek '2. MOBEF Mobilya, Dekorasyon, Orman Ürünleri ve Mobilya Aksesuarları Fuarı' 7 Mayıs Perşembe günü kapılarını açıyor.

GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, yaptığı yazılı açıklamada, fuarın GTO desteğinde, Erexpo Fuarcılık tarafından 7-10 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirtti. İlkinin geçen yıl yapıldığını hatırlatan Göçer, şöyle devam etti: “Geçen sene yaptığımız fuara beklediğimizin üzerinde ziyaretçi katıldı. İkincisini gerçekleştireceğimiz fuarda 100’e yakın firma stant açacak. Fuar, sektör için önemli bir buluşma noktası özelliği taşıyor. Gaziantep ve bölgesinin mobilya alanında sahip olduğu üretim kapasitesinin yanı sıra mobilya sektöründe en çok ihracat yaptığımız Ortadoğu’ya yakınlığı da mevcut iş ilişkilerine artı değer katacaktır. Fuara, Yunanistan, İtalya, İran, Fas, Irak, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi ülkelerden de ziyaretçiler gelecek.”

Göçer, fuar açılışının ardından Ortadoğu-Kuzey Afrika ve Avrupa pazarlarındaki işbirliklerinin ele alınacağı geniş katılımlı iş forumu düzenleneceğini ifade etti. Göçer, GTO Başkanı Eyüp Bartık’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek iş forumunun “Gelişen Pazarlar İş Birliği İmkânları” ve “Almanya-Kuzey Afrika-Ortadoğu Arasındaki Ticari Köprü: Gaziantep” başlıklı iki bölümde gerçekleştirileceğini aktardı. Göçer, şunları kaydetti: “Ortadoğu Fuar Merkezi'nde 15.00’de başlayacak foruma, Erbil Ticaret Odası Başkanı Dara Jaleel Khaleel, Süleymaniye Ticaret Odası Başkanı Seerwan Mohammed Mahmood, Duhok Ticaret Odası Başkanı Ayad Hasan Abdulhaleem, Avrupalı Türk İş Adamları ve Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Sarıyar, NRW Internaional GmbH Almanya Genel Müdürü Almut Scmiz ve Fas Mobilya ve Ahşap Sanayisi Derneği Başkanı Fassi el Fihri konuşmacı olarak katılacak. Gaziantep’in stratejik konumu ve üretim gücüyle Ortadoğu-Kuzey Afrika ve Avrupa pazarlarına sunduğu fırsatların ve karşılıklı işbirliklerinin tartışılacağı foruma Gaziantep iş dünyasını davet ediyoruz.”