Konukoğlu, kuruluş yıl dönümleri nedeniyle düzenlenen meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 1989 yılında kurulan odanın o günden beri hizmet kalitesini sürekli iyileştirdiğini, kazandığı birikimlerle üyelerinin önünü açtığını belirtti.

Odanın kuruluşunu gerçekleştiren ve bugüne kadar emek veren herkese teşekkür eden Konukoğlu, "Kaybettiğimiz sanayicilerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Gaziantep ekonomisinin, GSO'nun kurulmasıyla hangi noktadan nereye geldiği çok rahat şekilde görülüyor" dedi.

"Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni"nin 28 Aralık'ta yapılacağını duyuran Konukoğlu, törene Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da iştirak edeceğini bildirdi. 

Gaziantep'in son ekonomik verileri hakkında bilgi veren Konukoğlu, bölgedeki ülkelerde yaşanan sorunlara rağmen ihracat artışlarının devam ettiğini ve Ocak-Ekim döneminde ihracatlarının yüzde 2,7  artarak 5 milyar 419 milyon 891 bin dolara ulaştığını anımsattı. 

Bir sanayi şehri olan Gaziantep'te ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 114 olduğuna dikkat çeken Konukoğlu, "'Ülkeye katkı sağlayan nadir şehirlerden birisiyiz. Ayrıca sanayi ürünlerinin şehrin ihracatındaki payı yüzde 95,2. Gaziantep her konuda Türkiye'nin iki katı büyümeye devam ediyor" diye konuştu.

Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da Gaziantepli sanayiciler olarak daha iyiye ulaşma gayretinde olduklarını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Rusya, Ukrayna ve bölgemizdeki gelişmelere baktığımızda da mutlaka tedbirli bir iyimserlik içinde olmamız gerekiyor. Biz hep büyüme odaklı çalışma içindeyiz, ama zaman zaman da altyapımızı ve finansal yanımızı güçlendirmek, pazarımızı geliştirme yönünde dikkatli adımlar atmalıyız. 2015 yılını tedbirli, dikkatli izlemek gerek. Ama bu süreçte tüm sanayicilerimizin verimliliklerini artırma, Ar-Ge çalışmalarını hızlandırma ve katma değerli ürün üretme yönündeki çalışmalara ağırlık vermeleri de önemli."

İhracatta pazar çeşitlendirmesinin önemini belirten Topçuoğlu, özellikle Güney Amerika ve Afrika ülkelerinin Türkiye'nin ihracatında potansiyel yerlerden olduğunu, sanayicilerin hem ürünleri hem markalarıyla bu pazarlara yönelik adımları bugünden atması gerektiğini kaydetti. 

GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ise Gaziantep sanayisinin her gün biraz daha ileriye gittiğini, hem hükümet hem bakanlar hem de diğer illerdeki sanayi odaları tarafından takdir edildiğini vurgulayarak, "Nereden nereye geldiğimizi görüyoruz. Herkese teşekkür ediyorum. Gaziantep ihracatta da çok büyük atak yaptı. Bunu hep birlikte daha ileriye götürelim" diye konuştu.