Kahramanmaraş Havalimanına uçak inişlerinin sık sık iptal edilerek Gaziantep Havalimanına inilmesi, ayrıca uçuşların iptal edilmesi büyük tepki çekerken DHMİ Genel Müdürü Hüseyin keskin Gaziantep Havalimanına büyük bir müjde verdi.

Kahramanmaraş Havalimanına uçakların inememesinin temel nedenlerinden biri olarak ILS cihazının olmaması gösteriliyor. Ayrıca GPS cihazından sinyal alınamaması mazeret olarak gösteriliyor. Kahramanmaraş Havalimanına takılmayan ILS cihazını ise Gaziantep Havalimanı uzun zamandır kullanıyordu. 

DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin keskin bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamada Gazianteplilere büyük bir müjde verdi. Gaziantep Havalimanında kullanılan ILS GP cihazı (inişe geçen uçağın süzülüş açısını veren sistem) yapılan gerekli teknik çalışma ve yatırımlarla CAT II seviyesine yükseltildi.

DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı.

Gaziantep Havalimanda kurulu bulunan ILS GP cihazı (inişe geçen uçağın süzülüş açısını veren sistem) yapılan gerekli teknik çalışma ve yatırımlarla CAT II seviyesine yükseltilerek, uçuş kontrol testlerinden başarı ile geçmiş ve aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Pist kategorisinin yükselmesiyle birlikte 550 metre görüş mesafesinde 334 ft olan iniş karar yüksekliği, 300 metre görüş mesafesinde 100 ft’e düşürülmüştür. Bu sayede düşük görüş şartlarında yaşanan uçuş iptalleri en aza indirilecektir.

DHMİ GENEL MÜDÜRÜ KAHRAMANMARAŞ'A DA MÜJDE VERMİŞTİ

DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin keskin geçtiğimiz günlerde üst üste iki defa Kahramanmaraş'a müjdeli haber vermişti.

Birincisi;

Kahramanmaraş Havalimanına uçak yangınları konusunda uluslararası düzeyde eğitimler verilecek Yangın Söndürme Simülatör Tesisi kurulacağı müjdesi.

İkincisi;

Erişilebilirlik Belgesi

Bu iki müjde de Kahramanmaraş Havalimanına uçakların inmesini sağlamayacak.

Haber46 olarak vatandaşlarımızdan gelen tepkiler doğrultusunda 'Kahramanmaraş Havalimanına uçakların inememesi ile ilgili sorunun çok acil çözülmesi gerektiğini' siyasilere iletiyoruz.