GAZİANTEP (AA) - Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'te hane halkı, son 3 yılda en yüksek harcamayı yüzde 26,8 ile konut ve kiraya yaptı.

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, hane halkı bütçe araştırmasının 2013, 2014 ve 2015 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'te hane halkı tüketim harcamalarında en yüksek payı yüzde 26,8 ile konut ve kira harcamaları aldı.

Bu değerle Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinden oluşan bölge, İstanbul ve İzmir'den sonra konut, kira harcamalarına en yüksek payı ayıran 3'üncü bölge oldu.

Bunu ikinci sırada yüzde 24 ile gıda ve alkolsüz içecekler izledi. Bölgede hane halklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde ulaştırmanın payı yüzde 15, mobilya, ev aletleri ve bakım hizmetleri harcamasınınki yüzde 6,8 oldu.

Giyim ve ayakkabı harcaması yüzde 5,5, çeşitli mal ve hizmetler yüzde 4,9, lokanta ve otel harcamasının payı yüzde 4,4 olarak gerçekleşti.

Alkollü içecekler, sigara, tütün harcaması yüzde 3,8, haberleşme yüzde 3,4, eğlence ve kültür yüzde 2, sağlık yüzde 1,8 olurken, en düşük harcama yüzde 1,5'le eğitim hizmetlerine yapıldı.