GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te yılın ilk ayında ihracat yüzde 7,4 düşüşle 516 milyon dolar olarak gerçekleşti.

İhracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep'ten bu yıl ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 düşüşle 516 milyon 371 bin dolarlık ihracat yapıldığını bildirdi. 

Geçen yılın ocak ayı ihracat rakamının 557 milyon 441 bin dolar olduğunu anımsatan Konukoğlu, kentin en fazla ihracat yapan iller arasında altıncı sıradaki yerini koruduğunu belirterek "Bu ayki rakamlar istediğimiz seviyede gelmedi, yüzde 7,4 düşüş bizleri memnun etmedi. Ocak ayı başındaki hava koşulları nedeniyle eksik iş günü ve paritedeki gerileme düşüşte etkili oldu" dedi.

Konukoğlu, Avrupa ve gelişmekte olan ülkelerde sınırlı büyüme eğiliminin devam ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Diğer yandan en önemli pazarlarımız arasında yer alan komşu ve çevre ülkelerdeki siyasi gelişmeler de Gaziantep'in ihracat artış hızını frenliyor. Her şeye rağmen dünya ekonomisindeki toparlanma sürecinin ivme kazanmasıyla birlikte, 2015 ihracat performansımızın geçen yıldan daha iyi olmasını bekliyoruz."

Gaziantepli işadamlarının, geçen yılı ihracat artışıyla kapattığına dikkati çeken Konukoğlu, "Daha çok ihracat yapma noktasında azmimizi kaybetmeden çalışmaya devam ediyoruz. İhracatçılarımız dinamik bir yapıya sahip. Karşılaştıkları tüm zorlukların üstesinden gelerek, yeni pazarlara girme çabasını sürdürüyor. İnşallah bu yıl tüm ülkelerle dış ticaret hacmimizi daha da büyüteceğiz" diye konuştu. 

İhracatçılara, geleneksel pazarları dışında var olan fırsatları değerlendirmelerini ve yeni pazarlara açılmalarını tavsiye eden Konukoğlu, küresel ekonomideki değişimi iyi analiz ederek, ürün çeşitlendirme ve pazarlama politikalarını doğru belirlemeleri gerektiğini bildirdi.