GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Ortadoğu Fuar Merkezinde (OFM) düzenlenen törende, kenti turizm alanında güçlendirmek için çalıştıklarını, fuarların da turizme katkısının büyük olduğunu söyledi.

Her ortamda şehrin sanayisine güvendiğini dile getirdiğini vurgulayan Bartık, şöyle devam etti:

"Gaziantep'i, Konya, Kayseri ve Adana liginde kıyaslıyorlar, biz de ısrarla ligimizin farklı olduğunu söylüyoruz. Şehrimiz Türkiye'nin 7'nci büyük şehri, ihracatta ise 6'ncı büyük kenti. dolayısıyla bizim önümüzde İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli var. Mesela Konya bu yıl 1 milyar dolar ihracat yapmaya çalışırken, biz 6,5 milyar dolarlık ihracat yapıyoruz. Bizim ligimiz farklı, ben her platformda bunu anlatıyorum."

Bartık, hükümetin 2023 hedefleri arasında 500 milyar dolar ihracat bulunduğunu hatırlatarak, bu hedefe yeni sektörler, yeni branş ve yeni ülkelerle ulaşacaklarını vurguladı.

Bartık, "Mobilya sektörü Gaziantep'in 30 yıl öncesinde var olan ama kıyıda, köşe kalmış sektör konumundaydı. Odamızın meslek grubu üyeleri başta olmak üzere ilgili sektörlerle konuştuktan sonra fuar düzenlemeye karar verdik. Bunun ilkini gerçekleştiriyoruz. İlkler her zaman zor oluyor, insanları inandırmak çok zor oluyor. Fuarın başarılı geçeceğine inanıyorum, destek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gaziantep Valisi Erdal Ata da mobilyanın yüz binlerce insana iş ortamı sağlayan önemli bir sektör olduğunu ifade etti.

Her yıl Türkiye'nin ihracata milyarlarca dolar katkı sağlayan sektörün ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, bu fuarın bu anlamda önemli olduğunu dile getirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise fuarın Gaziantep ve bölge adına önemli olduğunu söyledi.

Fuarı, istihdama dayalı büyüme adına da önemsediğini belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Toplumsal huzur ve barışı sağlayabilmemiz için büyümeyi sürdürebilmemiz lazım. Bunu başarabilmemiz için de ürün çeşitliliğini artırmamız gerekiyor. Refah seviyesi yükseldikçe insanoğlunun ihtiyaçları da değişiyor. Eksiden insanlar mobilyayı ömürlük kullanırdı, şimdi endüstriyel tasarım ve inovasyonla yenilenen mobilya sektörüyle karşı karşıyayız. Rekabet için yenilikçi üretim yapmamız lazım. Bunun da tanıtımını çok iyi yapmamız gerekiyor. Burada da devreye fuarlar giriyor."

Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı. Ziyaretçiler, stantları gezerek sektör temsilcilerinden yeni ürünler hakkında bilgi aldı.

23 Kasım'a kadar açık olacak fuarda, Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi'nin katkılarıyla tanınmış mimar ve tasarımcıların katıldığı bir panel düzenlenecek. "Mobilya Tasarımında Yeni Trendler ve Tasarımın Önemi" konulu panel, 22 Kasım Cumartesi OFM'de gerçekleştirilecek.