Türkiye Gaziler Vakfı Bandırma Şube Başkanı Hasibe Beyhan, vazife ve harp malullerinin, kendileri ve ailelerine ait ücretsiz taşıma kartlarını kullanırken sorunlar yaşadığını belirtti.

Beyhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ücretsiz seyahat imkânı veren bu kartların tüm Türkiye’de geçerli olmasına rağmen her belediyenin ayrı bir uygulamaya girdiğini, hemen hemen her yerleşim yerinde farklı bir kart uygulaması başlatıldığının altını çizdi. Beyhan, şunları kaydetti: “Bandırma-İstanbul arasında deniz seferleri yapan bir şirket gazilerden bilet ücretinin yarısını, eşinden ise tam ücret almaktadır. Bu uygulamayla gaziler ve ailelerinin ücretsiz seyahat hakkı engellenmektedir. Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği, kapsamında ücretsiz veya indirimi seyahat hakkının kullandırılmaması halinde bu haktan faydalandırılmayan her kişi için mülki idare amiri tarafından toplu taşıma aracının tarifesi üzerinden elli tam bilet bedeli tutarında idari para cezası uygulanması gerekmektedir."

Beyhan, gaziler ve yakınlarının ücretsiz seyahat haklarının engellenmesine yönelik hazırladıkları kapsamlı raporu Türkiye Gaziler Vakfı Genel Merkezi'ne gönderdiklerini sözlerine ekledi.