İSTANBUL (AA) - Gedik Yatırım, "Facebook Messenger Bot" uygulamasını yatırımcıların kullanımına açtı.

Şirket açıklamasına göre, Gedik Yatırım, finans dünyasında teknolojik açıdan bir "ilki" gerçekleştirdi. Türkiye yatırım sektöründe "ilk" olan Gedik Yatırım Facebook Messenger Bot uygulaması hizmete girdi. Kullanıcıları özel avantajların beklediği uygulama, hızlı erişim teknolojileri ve finansal bilgilere kolay erişim koşulları sunuyor.

Yeni uygulamayla Gedik Yatırım, Facebook kanalından yatırım ile ilgilenen kullanıcıların hızlı ve detaylı olarak finansal bilgilere erişmelerini sağlıyor. Ayrıca tüm ürün ve hizmetlerle ilgilenen yatırımcılar isterlerse Gedik Yatırım danışmanları tarafından yatırım danışmanlığı kapsamında bilgi alabiliyor.

Otomatik bildirim alma imkanı ile en güncel bilginin verildiği uygulamayla kullanıcılar, döviz kur fiyat bilgilerine hızla erişim sağlayıp kur alarm özelliği ile dilediği değerler için alarm kurabiliyor, kampanya ve özel fırsatlar için bildirim alabiliyor. Ayrıca, Gedik Yatırım Facebook Messenger Bot kullanıcıları, uygulama kapalı olduğunda bile diledikleri bildirimleri alma seçeneğine sahip. Uygulama, Gedik Yatırım ürün ve hizmetleri hakkında da bilgilere yer veriyor. Gedik Yatırım, Facebook Messenger Bot kullanıcılarına yatırım danışmanlığı hizmetini 6 ay süreyle ücretsiz olarak sunuyor.

Gedik Yatırım, kısa bir süre önce Anadolu Ajansı (AA) ile özel bir iş birliğine giderek sahip olduğu haber ve data kapasitesini artırmıştı. Ayrıca yine bir ilk olarak Borsa İstanbul İşlem Sistemi altyapısına Birincil Veri Merkezi üzerinden bağlanarak yatırımcılarına 1 milisaniyede alım-satım yapabilme imkanı sunan altyapıyı hizmete sunmuştu.