Bursa Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği ‘Yağda Pişirilen Tatlılar Yarışması’nda birinci olan Osmangazi Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri yağ fabrikasını gezdi.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Akan ve Bursa Aşçılar Derneği üyeleri ile birlikte bir yağ fabrikasını ziyaret eden Osmangazi Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Mutfak Bölümü öğrencileri, fabrikadaki dolum ünitesi, rafine tesisi, laboratuvar ve sabun haneyi inceledi. Geleceğin aşçıları, gezi sırasında sıvı yağın üretimden dağıtım aşamasına kadar geçen süreci gözlemleme fırsatı buldu. Fabrika yetkililerinden yağdan sabunun nasıl üretildiği konusunda da bilgi alan öğrenciler, laboratuvara giderek yağ ve sabunun kalite analizlerinin nasıl yapıldığını da görme imkanı buldu.

Atık yağın doğaya verdiği zararın boyutu konusunda şaşkınlığını gizlemeyen öğrenciler, bu konuda duyarlılık oluşturmak çalışacaklarını dile getirdiler.

Bursa Aşçılar Derneği Başkan Vekili Necmettin Baştürk, gezinin hem öğrenciler hem de dernek üyesi aşçılar için verimli olduğunu söyledi. Baştürk, “Atık yağlar doğa için büyük zarar teşkil ediyor. Osmangazi Belediyesi, atık yağların doğaya verdiği zararın önüne geçmek adına Atık Yağ Toplama kampanyası düzenliyor. Böyle önemli kampanyaları hayata geçirdiği için Osmangazi Belediyesi’ni tebrik ediyoruz.” diye konuştu.