Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde düzenlenen, Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama yarışması sonuçlandı.

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Çevre ve Orman Bakanlığı’nca Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği gereğince ‘Yetkilendirilmiş Kuruluş’ olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliği ile 2015 yılında düzenlenen atık pil toplama yarışması neticelendi.

Çorlu genelindeki okullarda eğitim gören öğrencilere yapılan duyurular ve bilgilendirme çalışmaları sonucunda ilçedeki okullar ve öğrenciler tarafından okullar arası atık pil toplama yarışmasına yoğun ilgi gösterildi.

Yarışma neticesinde Çorlu genelinde bulunan okullar Tekirdağ genelinde de dereceye girdi. Çorlu genelinde toplam 3053 kg atık pil toplanırken, Tekirdağ genelinde ilçe olarak birinci oldu. Çorlu'da 1120 kg ile Mükerrem Ali Kayan İlkokulu ilk sırayı alırken, ikinci sırayı 970 kg ile Fevzi Çakmak İlkokulu, üçüncü sırayı 242 kg ile Çorlu İmam Hatip Ortaokulu, dördüncü sırayı 166 kg Unilever-İş Okulu ve beşinci sırayı 162 kg ile Furtuni ve İsak Pinhas Ortaokulu aldı. Ayrıca 1120 kg atık pil toplayan Mükerrem Ali Kayan İlkokulu Tekirdağ genelinde tüm okullar arasında birinci ve yine Tekirdağ genelinde okulda bulunan öğrenci başına toplanan atık pil miktarında da ikinci oldu.