Bu yıl dokuzuncu kez 4-7 Şubat 2015 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, sektörün önemli ulusal ve uluslararası üretici markalarına ev sahipliği yapacak. Bu yıl performans defilesini, 2014 yılında 'Beyaz Perde' temasıyla düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi İzmir Ekonomi Üniversitesi GSF Moda Bölümü öğrencisi Tülin Gülhan gerçekleştirecek. Fuarın ikinci günü organize edilecek özel performans defilesiyle Tülin Gülhan, profesyonelliğe de ilk adımı atmış olacak. 'Flu' adını verdiği ve 40 parçadan oluşan koleksiyonunda tamamen el işçiliğiyle hazırlandığını söyleyen Gülhan, tasarımlarında ipek kumaşlar üzerine el boyaması ve Japon shibori tekniğini kullandığını söyledi.

YARIŞMADA SON PROVALAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ile Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) işbirliğinde gerçekleştirilecek 'İpek Yolu' temalı altıncı Gelinlik Tasarım Yarışması için hazırlıklar sürüyor. Finalde yarışacak olan 16 tasarımcı, İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası atölyesinde çalışmalarına devam ederken geçen yılın birincisi Tülin Gülhan da kariyerinin ilk defilesi için Rönesans Ajans modellerinin üzerinde son provalarını yaptı.

IF Wedding Fashion İzmir’e bu yıl 20 binden fazla ziyaretçi beklediklerini ifade eden İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tunçağ, gelecek yıl Fuar İzmir’de organize edilecek IF Wedding Fashion ile İzmir’den Türk markaları isimlerini dünyaya duyurmaya devam edeceklerini söyledi. Tasarım yarışması sayesinde yeni modacıların önünü açmayı hedeflediklerini anlatan Tunçağ, "Türkiye’den yeni markaların çıkmasını ve dünyaya yayılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Yarışma sayesinde sektöre yeni tasarımcıların kazandırıldığını ifade eden jüri başkanı ve EGSD Başkan Yardımcısı Atınç Abay ise "Bu sayede Türk moda sektörümüz dinamik isimlerle çalışma şansı bulacak. Piyasaya girecek olan yeni isimlerle çalışmak bizi çok memnun edecek." diye konuştu.