Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Gemlik ve Orhangazi ilçelerinde yapımı devam eden kamu yatırımlarını inceledi. Gemlik’te restorasyonu devam eden öğretmenevi, yıkımı yapılan Marmara Birlik arsası ve engelliler için yapılacak okul alanını inceleyen Karaloğlu, Gazi İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle buluştu.

İlköğretim 4. sınıf öğrencileriyle işlemekte oldukları zararlı alışkanlıklar konusu ile ilgili bilgilerini paylaşan Karaloğlu, okul çıkışında tablet bilgisayarıyla fotoğraf çeken minik fotoğrafçıya poz vermeyi ihmal etmedi. Gençlik Merkezi'ni de ziyaret eden Vali Karaloğlu, inşaatı yeni başlayan Gemlik Devlet Hastanesi arazisini gezerek Orhangazi ilçesine geçti. Orhangazi ilçesinde Endüstri Meslek Lisesi ve yeni yapılan ek binasını inceleyen Vali Karaloğlu, kendisini davet eden esnafları kırmayarak iş yerlerini ziyaret etti. İnşaatı devam eden 75 yataklı Orhangazi Devlet Hastanesi'nin son durumunu inceleyip müteahhitinden bilgi alan Vali Karaloğlu, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Gemlik ve Orhangazi’deki kamu yatırımlarını inceleyen Karaloğlu, "Geçen hafta Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarımız ödenek müjdesini verdi. Biz de ödenek geldiğinde ihale yaparak, hem İmam Hatip Lisesi hem de yanında bulunan pansiyonu tamamlayacağız. Şu anda hastane inşaatımızın şantiye binasındayız. Orhangazi’de yoğun bakımlar dahil 105 yataklı bir hastanemiz olacak. Çağdaş modern Orhangazi’nin uzun yıllar hizmetinde bulunacak bir bina olacak. Şu anda kaba inşaat bitmek üzere. Ekim ayında da yasal süresi bitiyor, müteahhit firma yetiştireceğini söylüyor. İnşallah yıl sonuna doğru Orhangazi halkımız hizmet almaya başlayacaktır diye temenni ediyorum.” dedi.

Gemlik ve Orhangazi'de ciddi bir kamu yatırımı olduğunu anlatan Vali Karaloğlu, “İhalesini bitirdiğimiz bir ortaokul inşaatımız da şu anda başlamak üzere. Bu kamu yatırımları tamamlandığında, ilçemiz geçmişten daha güzel, yaşanılabilir bir hal alacak. Altyapı çalışmaları tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi Belediyesi, havaların iyileşmesiyle beraber üstyapıyı da hızlı bir şekilde tamamlayacak." şeklinde konuştu.