Elbistan Ziraat Odası Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut, hükümetin verdiği destekleri anlattı.
Desteklemelerin yerinde ve verimli kullanılmasının Elbistan Ovası'nda hayvancılık ve meyveciliğinde gelişimine katkı sunacağını dile getiren Bulut, "Hükümetimiz, kırsal kalkınma destekleri kapsamında tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlamak amacıyla kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projeleri destekliyor." diye konuştu.

Kahramanmaraş'ta 300 projenin destekleneceğini kaydeden Bulut, "İşsiz gençlerin üretime yöneltilmesi açısından iyi niyetli bir projedir. Kaynaklar iyi kullanıldığı zaman ekonomiye katkısı olacaktır" dedi.

Başvuru yapan genç çiftçilerden istenecek belge ve tanzim edilmesi gereken formların tebliğ ve ilgili mevzuat kapsamında Bakanlık tarafından hazırlanan uygulama rehberinde belirtildiğini ifade eden Bulut, başvuru süresinin 30 gün olduğunu ve projelerin oluşturulan genç çiftçi proje değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirileceğini kaydetti.

Elbistan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Eser Çevik de toplantıda proje desteğinin tanıtımına ilişkin çiftçilerin sorularını cevaplandırdı.