Dünya Ekonomik Forumu'nun bu yıl 62 ülkeden 187 kişiyi Genç Küresel Lider olarak seçtiği listede 3 Türk de yer aldı.

Dünya Ekonomik Forumu dünyanın Genç Küresel Liderleri'ni belirledi. Genç Küresel Liderler Forumu, binlerce seçilmiş genç liderlerden oluşuyor. Genç Küresel Liderler; akademi, iş dünyası, sanat, sivil toplum kuruluşları ve siyasetçiler arasından dünyanın geleceğini şekillendirmede potansiyel etkiye sahip olabilecek kriterlere sahip 40 yaş altı genç adaylardan seçiliyor. Dünya Ekonomik Forumu, bu yıl 62 ülkeden 187 kişiyi Genç Küresel Lider olarak ilan etti. Türkiye’den de listede 3 kişi yer aldı. Milletvekili Şafak Pavey, TAV Havalimanları Finans Başkan Yardımcısı Burcu Geriş, McKinsey ortağı Bengi Korkmaz foruma seçildi.

Burcu Geriş, bu listede yer almaktan dolayı çok gurur duyduğunu, şirketiyle birlikte ülkelerin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunduklarını söyledi. Geriş, “Genç Küresel Liderler topluluğunun bir parçası olarak, dünyanın gelecek nesil liderleriyle tecrübelerimi paylaşacağım ve olumlu bir değişiklik yaratmak için çalışacağım.” dedi.

Programın başladığı 2004 yılından bu güne kadar listeye aralarında; Ali Koç, Ferit Şahenk, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Suzan Sabancı Dinçer, Özlem Denizmen, Murat Özyeğin, Erdem Başçı, Ali Babacan, Egemen Bağış, Osman Boyner ve Serpil Timuray’ın da yer aldığı 18 Türk seçilmişti.