Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, yeni göreve gelen ekibin enerjisinin çok yüksek olduğunu belirterek, “Görev süremiz içinde mutlaka çok iyi çalışmalar yapmalıyız. Bu yüzden BASİFED’in arkamızda olduğunu bilmek bizim için çok önemli.” dedi.

TÜSİAD’ın geçen ocak ayındaki 45. seçimli genel kurulunda yönetim kurulu başkanlığına seçilen Symes, İzmir’e düzenlediği ilk ziyaretinde Batı Anadolu Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) üyeleriyle tanışma toplantısında biraraya geldi. Burada yaptığı konuşmada, gençlere yönelik projeleri olduğunu ve yeni bir anlayış getirmeyi düşündüklerini belirten Symes, “Genç TÜSİAD değil, genç Türkiye istiyoruz. TÜSİAD olarak etrafımızda gençlik halkası yaratmak gerektiğini düşünüyoruz. Bizler gençlerin geleceği için çalışıyor ve gençlere diyoruz ki, ‘Doğru yaptığınız her şeye sahip çıkın.’ İnanıyoruz ki yakında gençlerimizle birlikte çok güzel işlere imza atacağız.” dedi.

Yönetim olarak TÜSİAD’ın bugüne kadar yaptığı bütün değerli çalışmalara sahip çıktıklarını ifade eden Cansen Başaran Symes, gelecek dönemde bu çalışmaları daha etkili nereye taşıyabileceklerinin planlarını yaptıklarını ve üzerinde çalıştıklarını söyledi. TÜSİAD’ın çalışmalarını daha doğru anlatmak ve daha geniş bir alana yaymak konusunda dijital iletişimi baştan aşağı yenilemeyi hedeflediklerini belirten Symes, “TÜSİAD’ın yaptığı çalışmalarla ilgili görüşünün dijital ortamda, sosyal medyada paylaşılarak derneğimizin gücünü kademe kademe toplumun her kesimine yayarak, toplumda sahiplenmeyi arttırmaya ihtiyacımız var. Bu anlamda BASİFED’in desteği çok önemli.” dedi.

TÜSİAD Başkanı Symes ve Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman ise aralarındaki iletişimin bundan sonra daha etkin bir şekilde devam edeceğine inandığını söyledi. Kendisinin de TÜSİAD Yedek Yönetim Kurulu üyesi olarak bu köprüde Ünlütürk’e yardımcı olmak için üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğini ifade eden Akgerman, “İzmir’den Türk sanayisinin gelişmesi için neler yapılması gerekiyorsa şimdiye kadar elimizden geldiğince yapmaya çalıştık. Bundan sonraki süreçte de toplumun refah düzeyinin artması ve gelecek kuşaklara güzel bir Türkiye bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.