Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’nde (BAYOSB) İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle kurulan BAYOSB Mesleki Eğitim Merkezi (MEM), dört ay süren eğitim sürecinin ardından kursiyerlerini hem meslek hem de iş sahibi yaptı. BAYOSB toplantı salonundaki sertifika teslim töreninde mezun 29 kursiyere seslenen BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, “Mesleğinizin anahtarını aldınız. Bundan sonra çok çalışmak ve işinize sahip çıkmak sizin göreviniz olmalı.” dedi.

Yönetim kurulu adına, iş hayatına girecek gençlere hitap eden Telseren, zor ve meşakkatli bir mücadeleye başladıklarını ancak işinin hakkını verenlerin ve kendini sürekli geliştirenlerin, işyerlerinin vazgeçilmez elemanı olacağını ve daha çok maaş alacağını söyledi. Hayatta hiçbir şeyin çalışmadan elde edilemeyeceğini ifade eden Telseren, “İş dünyasında ayakta kalabilmek için diğer arkadaşlarınızdan her zaman bir farkınız olmalı. Bu farkı yarattığınız sürece sizlerin başarılı olamaması mümkün değil. Siz verimli çalışın, gerisini patronunuza bırakın.” diye konuştu.

‘KENDİNİZİ SÜREKLİ GELİŞTİRİN’

BAYOSB Başkan Vekili Fahrettin Selçik de dört aylık yoğun bir eğitim sürecinden geçen kursiyerlere başarılar diledi. BAYOSB’da istihdam edilecek personelin yeni mezunlardan seçileceğini hatırlatan Selçik, “Gittiğiniz işyerlerinde doğru ve dürüst çalışarak, bizleri en iyi şekilde temsil edeceğinize eminiz. Buradan aldığınız bilgileri kullanmak ve üzerine yerine bilgiler koymak sizlerin elinde. Dikkat etmeniz gereken en önemli husus, gittiğiniz fabrikada sizden ne istendiğini iyi kavrayabilmek ve fazlasını ortaya koyabilmek olsun.” diye konuştu.

Yönetim kurulu ile öğrenciler arasında yapılan sohbetin ardından kursiyerlere CNC operatörü, CNC programcısı, metal sac işlemeci, işletme elektrik bakımcısı ve hidrolik-pnömatikçi sertifikaları takdim edildi.