Olgaç, SGK Kahramanmaraş İl Müdürlüğü ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası işbirliğiyle, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen, ''Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Teşvik Uygulamaları'' konulu konferansta, 2008'de 15 milyon olan sigortalı sayısının 2012'de 18,5 milyona ulaşmasının ülkedeki güvenin artmasıyla ilişkili olduğunu belirtti.
     OECD'nin Türkiye ile ilgili hazırladığı rapordan bahseden Olgaç, şunları kaydetti:
     ''Türkiye'de 2013-2014 yılında 1 milyon 100 bin kişinin daha istihdama katılacağı belirtiliyor. Bu rakam 15 ülkenin oluşturduğu avro bölgesinin 3 katıdır. Bunun güven ve istikrar ortamının bir neticesi olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Reform çalışmasıyla birlikte 2012 yılında gelirimiz 7,5 Milyar TL arttı. Sosyal Güvenlik Reformu'nun son 40 yıl içerisinde ülkemizde en radikal ve doğru yapılan bir reform olduğunu düşünüyoruz. Çünkü ilgilendiği alanın ülke nüfusunun tamamı olması nedeniyle Türkiye'ye çok ciddi bir etkisi oldu.''
    
     -''Obama için de örnek oldu''-
    
     Genel Sağlık Sigortası uygulamasıyla Türkiye'nin dünyada örnek bir sistemi hayata geçirdiğini vurgulayan Olgaç, ''Genel Sağlık Sigortası Reformu, Obama için de örnek oldu. Başta ABD olmak bir üzere bir çok ülke ülkemize gelerek bu reformu nasıl hayata geçirdiğimizi araştırıyor'' şeklinde konuştu.
     ABD Başkanı Barack Obama'nın Genel Sağlık Sigortası hakkında bilgi almak için Ankara'ya devamlı olarak heyet gönderdiğini anlatan Olgaç, şöyle devam etti:
     ''Genel Sağlık Sigortası'ndan önceki uygulamalar arasında çok ciddi farklılıklar var. Eskiden uygulan farklı 'kast sistemi' yeni uygulamayla ortadan kaldırıldı. Sağlığa erişim çok kolaylaştı. Sağlık ve Sosyal Güvenlik Yasası'ndaki değişim ve dönüşüm bugün ülkemizde insanlarımızın sosyal güvenlik hizmetleri ve sağlık hizmetlerindeki memnuniyetini çok ciddi oranda artırmaktadır.''
    
     -Emeklilik yaşı-
    
     Türkiye'de emeklilik yaşının ''yüksek bir yaş sınırı'' olarak değerlendirilmesinin yanlış olduğunu dile getiren Olgaç, komşu ve Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldığında Türkiye'deki emeklilik yaşı uygulamasının çok normal olduğunun görüleceğini aktardı.
     ''Ülkemizde uygulanan yaş sınırı ile ilgili 2036 yılına kadar bir değişiklik yok'' diyen Olgaç, şöyle devam etti:
     ''65 yaş, ülkemizde bugün için yüksek bir yaş olarak değerlendirilse de aslında 2036'dan sonra ortalama yaşam süresinin artacağı göz önüne alındığında sorun olmadığı görülecektir. Bugün bile komşularımızın emeklilik yaşlarına baktığımız zaman Yunanistan'da 67, İtalya'da erkekler için 66, kadınlar için 62, Hollanda'da 67, Almanya'da 65 ve Fransa'da da 69 yaşa çıkartmanın arayışı içindedir. Bütün bunlarla birlikte bugün bir kadının 49 yaşında erkeğin de 50 yaşında emekli olabildiğini görüyoruz. Bunun da çok yüksek bir yaş olmadığını belirtmek istiyorum.''
     Sosyal güvenlik sistemlerinde ''popülist'' ve ''günü kurtaran'' yaklaşımlar değil, uzun vadeli program, proje ve projeksiyonların çizilmesi gerektiğinin altını çizen Olgaç, artık 10 gün sonrasını programlayamayan Türkiye'den 40 yıl sonrasını programlayabilen bir Türkiye'ye ulaşıldığını kaydetti.
     Olgaç, reform sürecinde SGK gelirlerinin arttığını, reformla birlikte gelir gider arasındaki makasın gelir lehine devam ettiğini sözlerine ekledi.
     Konferansta, SGK İl Müdürü Mehmet Şahin ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Şube Başkanı Arif Şen de sosyal güvenlik reformu ve teşvik uygulamaları kapsamında görüşlerini dile getirdi.
     Konferansa, Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam, Defterdar Osman Koçaş, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ali Yüce, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Akif Kahveci, mali müşavirler ve muhasebeciler katıldı.