ABD otomotiv devi General Motors (GM), ürettiği araçlarındaki kontak hatalarından dolayı 900 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Araçlardaki hatadan dolayı meydana gelen trafik kazalarında 124 kişi hayatını kaybetmişti. Kontaktaki hata, hiç beklenmedik bir şekilde araç motorunu durduruyor ve direksiyonun kilitlenmesine sebep olabiliyor. Bunlarla birlikte araçtaki hava yastıkları kullanılmaz hale geliyor.

GM ile ABD Adalet Bakanlığı arasında varılan anlaşamaya göre, ölümlü kazalardan dolayı şirketin herhangi bir çalışanı yargılanmayacak. Bakanlık, anlaşma ile ilgili yorum yapmazken, şirketin ölümlü kazalar için sadece tazminat ödeyecek olması eleştirilere sebep oldu.

Otomotiv devi, kontak hatasından dolayı meydana gelen kazalarda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yaralılara 150 milyon dolar tazminat ödeyecek.

Kontak hatasından dolayı geri çağrılan 30 milyon aracın 4,1 milyar dolar ekstra maliyet getirdiği belirildi. GM, sorunlu araçları geri çağırma konusunda geç kaldığı gerekçesi ile 35 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etmişti.