Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geri dönüşüm kumbaraları ile Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyesi'nin inşasına destek olmayı ve ilçede geri dönüşüm bilincini yerleştirmek istediklerini söyledi.
Ambalaj atıkların geri dönüşümünü sağlamak için geri dönüşüm kumbarası projesini geliştirdiklerini belirten Budan, "Kaymakamlık ve Afşin Belediyesi olarak ilçemizde ekonomik değeri olan kağıt-karton, alüminyum, pet şişe, konserve kutuları ve kompozit malzemelerin toplanması konusunda geri dönüşüm kumbaralarımızı ilçemizin çeşitli noktalarına yerleştirdik." dedi.

İlçe genelinde başlatılan atık kağıt toplama kampanyası ile çevre bilincini geliştirmek istediklerini ifade eden Budan, şunları kaydetti:

"Afşinimizde çevre temizliğine katkısı olacak bu çalışma ile birçok malzemenin de geri dönüşüme girmesini sağlıyoruz. Ayrıca buradan elde edilen gelir Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyesi İnşaat hesabına yatırılıyor. Afşin Kaymakamlığı olarak başlatmış olduğumuz bu projeye vatandaşlarımızdan katkı bekliyoruz. Afşin'in çeşitli yerlerine yerleştirdiğimiz bu kumbaralara evsel atıklar dışındaki her geri dönüşüme katkı sağlayacak atıklar atılabilir. Geri dönüşüme soktuğumuz her malzeme ekonomik değer olarak ülkemize geri dönüyor. Bunu unutmamamız gerekiyor."