Çankırı’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, halkın Ramazan ayını kutladı. Çakır, halkın sağlığını korumak ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak adına her türlü önlemlerin alındığını ve denetimlerde uygun olmayan işletmelere yasal işlemlerin uygulanacağını ifade etti. Çankırı’da yaklaşık bin 300 adet gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde etkin denetim ve kontrol hizmetlerine aralıksız devam edildiği bilgisini veren Çakır, "Riske dayalı denetim sıklığı temel alınarak gıda işletmeleri denetlenmiş; asgari teknik hijyenik şartlarının kontrolü yapılarak Ramazan öncesi eksikliklerinin giderilmesi yönünde çalışmalar sağlanmıştır." dedi.