Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü. gıda işletmelerini ramazan ayı öncesi denetledi. 174 Alo Gıda hattına gelen ihbarları değerlendiren müdürlük, 30 bin 747 lira idari para cezası kesti.

Ramazan ayı ile beraber bazı ürünlere talebin artacağına dikkat çeken Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, denetimlerin bu ürünler üzerinde yoğunlaştırıldığını söyledi. Hedeflerinin Kırıkkale halkının sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak olduğunu belirten Kırbaş, vatandaşların mutlaka kayıtlı işletmelerden, ambalajlı, son kullanma tarihi, saklama şartları gibi etiket bilgilerinin olduğu ürünleri satın alma konusunda dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Denetimlerle alakalı açıklama yapan İl Müdürü Kırbaş, “Ramazan ayı münasebetiyle vatandaşların gıdalara daha sağlıklı şartlarda ulaşabilmesi için bünyemizde çalışmakta olan veteriner hekim, gıda mühendisi ve ziraat mühendisleriyle et ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, ekmek ve pide, şekerleme gibi üretimi, tüketimi ve satışı yapılan yerlere denetimler, aralıksız ve yoğunlaştırarak devam etmektedir.” dedi. Yıl içerisinde Kırıkkale´den 174 Alo Gıda Hattı´na 169 başvuru yapıldığını kaydederek, "Bu başvurular, ekiplerimizce anında değerlendirilmiştir. Yapılan denetimler sonucunda 30.747 TL idari para cezası uygulanmıştır. Gıda ve Yem şube ve ilçe müdürlüklerimizce 2015 Ocak ayından itibaren il merkezinde ve ilçelerde üretim, toplu tüketim ve satış yerleri ile yem işletmelerinde yapmış olduğumuz denetim sayımız 1450 olup 52 adet de numune alınmıştır.” diye konuştu.

Recep Kırbaş, vatandaşları bu konuda uyararak, “Ürünler satın alındıktan sonra taşınırken ve evde saklanırken soğuk zincirin bozulmamasına özen gösterilmeli. Et alırken karkasta mühür olup olmadığına bakılmalı. Hazır kıyma alınmamalı, o anda çektirilip alınmalıdır. Açıkta satılan ambalajsız, etiketsiz, üretim ve son kullanma tarihi olmayan tavuk ürünleri kesinlikle satın alınmamalıdır. Et ürünlerinin satın alımı, alışverişin en sonunda yapılmalıdır. Sokak ortasında, açıkta, sağlıksız koşullarda satılan tatlı ve benzeri ürünler alınmamalıdır. Her şahıs, gıda denetçisi gibi hareket ederek gördüğü olumsuzluğu, adres belirterek yedi gün 24 saat 174 Alo Gıda hattına bildirerek veya Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne başvurarak denetime gerekli katkıyı sağlamalıdır.” şeklinde konuştu.