Hakkari genelinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Denetim Elemanları tarafından gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik, denetim yapıldı.

Halkın sağlıklı ve güvenli gıda tüketimini sağlamak amacıyla; lokantalar, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, ekmek ve pide üreten ve satışını yapan yerler başta olmak üzere tüm işletmelere yönelik denetimler arttırıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan İl Müdürü Mehmet Yıldırım; "Ramazan ayı boyunca da Hakkari halkının sağlığını korumak ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak adına her türlü önlemleri aldık ve denetimlerde uygun olmayan işletmelere, kesinlikle müsamaha gösterilmeyecek." dedi.

İl Müdürü Yıldırım; tüketicilerin gıda alırken güvenilir yerleri tercih etmelerini, gıdalarda etiket ve son kullanma tarihlerine dikkat etmelerini, hijyen ve sağlık açısından eksik olarak gözlemledikleri işletmeleri "Alo 174 Gıda Hattına" bildirmelerini istedi.