CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, hayvancılıkta girdi maliyetleri bir yıl içinde yüzde 70 artarken süt fiyatlarının 30 Eylül tarihine kadar yatay geçişte olmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

AK Parti iktidarının 13 yıl içinde tarım ve hayvancılıkta uyguladığı yanlış politikalarla ülkede tarım ve hayvancılığı bitirdiğini savunan Öztürk, "Siyasi iktidarın Merkez Bankası'na ayar çekme politikaları 7 ay içinde paramızı uluslararası para birimleri karşısında yüzde 27 oranında değer kaybettirdi. Tarım ve hayvancılıkta girdi maliyetleri yüzde 70 arttı. Fakat ülkemizde 1 Ocak'tan itibaren süt fiyatları 3 defa yatak geçişe geçti. Ulusal Süt Konseyi (USK) üçüncü defa süt fiyatlarında yatay geçiş dedi. Bu hayvancılığın bitmesi demek. AK Parti iktidarının tarım ve hayvancılıkta yanlış politikaları, 30 yıl önce tarım ve hayvancılıkta dünyada kendi kendine yeten ülkeyi saman ve kurbanlık hayvan ithal eder hale getirdi." dedi.

Kendisinin de veteriner hekim olduğunu hatırlatan Öztürk, süt besicisinin süt fiyatlarında 9 aydır yatay geçişte kalmasının zor durumda bıraktığını kaydetti. Ülke genelinde çiğ sütün litresinin 1,15 olmasına karşı Manavgat'ta 98 kuruş olduğunu vurgulayan Öztürk, "Yanlış tarım ve hayvancılık politikaları üreticiyi bitirdi. Üreticimiz sütten aldığı para cebine girmeden yem borcuna gidiyor. Süt üreticisine 10 kuruş artışı zor gördüler. Üç dönemde olması gereken artış en az 30 kuruş olması gerekirdi. Olmadı." diye konuştu.