Giresun’da 2016 yılı rekolte tahmini 54 bin 155 ton olarak belirlendi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Giresun Fındık Araştırma İstasyon Müdürlüğü, Giresun Üniversitesi, Fiskobirlik Genel Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi Trabzon Şube Müdürlüğü, Karadeniz İhracatçılar Birliği, Ziraat Odası Başkanlığı, Sanayi ve Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Ulusal Fındık Konseyi temsilcilerinden oluşan rekolte tespit komisyonu çalışmalarını tamamladı.
Komisyon 2016 yılı rekolte tahmini 54 bin 155 ton olarak belirlerken, İlçelere göre rekolte tahminin dağılımı şu şekilde belirlendi;
"Merkez 7 bin 568, Bulancak 4 bin 493, Çanakçı bin 769, Dereli bin 948,054, Doğankent bin 563, Espiye 7 bin 152, Eynesil 929, Görele 4 bin 266, Güce bin 306, Keşap 5 bin 591, Piraziz 2 bin 849, Tirebolu 10 bin 620, Yağlıdere 4 bin 95 ton."