Andırın ilçesinde 6 çocuk annesi girişimci kadının yüzü, kurduğu mantar bahçesiyle gülüyor.

İlçeye bağlı Darıovası köyünde yaşayan Ayşe Bal, vitamin yönünden oldukça zengin olduğu belirtilen istiridye mantarını yetiştirmeye karar verdi. Mantar tohumunu Denizli'den getirten Bal, evinin bodrumunu mantar bahçesine çevirdi.

Saman balyaları arasında günlük 15 kilogram mantar üreten girişimci kadın, elde ettiği gelirle aile bütçesine katkı sağlıyor.

Bal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi emekli olduktan sonra köye yerleştiklerini belirtti.  Bir arkadaşının tavsiyesi üzerine istiridye mantarı hakkında bilgi sahibi olduğunu anlatan Bal, şunları kaydetti:

"Gerekli araştırmayı yaptıktan sonra evin bodrumunda mantar yetiştirmeye başladım. Şu anda her şey yolunda gidiyor. Oğlum, ürettiğim mantarı marketlere satıyor. Gerçekten çok emek veriyorum. Mantar sayesinde yüzüm güldü. İleride üretimi daha da artırmayı amaçlıyorum."

Bal, zahmetli ve zevkli bir iş olarak gördüğü mantar yetiştiriciliğini herhangi bir iş yapmayan ev kadınlarına da önerdi.

Nurullah Bal ise annesinin mantar satışıyla ev bütçesine katkı sağladığını söyledi.

Büyüyen her mantarın annesinin yüzünü güldürdüğünü dile getiren Bal, "Onlara gözü gibi bakıyor, ben de anneme yardım ederek onun bu mutluluğuna ortak oluyorum. İnşallah bu işi daha da ilerilere taşımak istiyoruz" diye konuştu.