Aydın’da kendi işini kurarak Aydın ekonomisine katkı ve istihdamı artırmak isteyen girişimciler için eğitim programları başlıyor. 4 Mayıs'ta başlayacak ve 24 Aralık’ta sona erecek olan girişimcilik kurslarında 300 kişiye iş kurmaları için fırsatlar ve imkanlar anlatılacak. Bu kapsamdan AYTO, KOSGEB ve İŞKUR, girişimcilik kursu için ortak protokol imzaladılar.

Aydın ve ülke ekonomisine, istihdamına katkı sağlamak isteyen girişimcileri bulmak için gerekirse ayaklarına gideceklerini belirten Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, projeyi KOSGEB ve İŞKUR ile birlikte yürüteceklerini söyledi. Amaçlarının istihdam ve iş imkanını artırmak için, yeni girişimciler olduğunu belirten AYTO Başkanı Hakan Ülken, üç kurumun Aydın ekonomisine, doğal olarak ülkemize koyacakları katkı için çalıştığını söyledi. Başarı için kurum ve bireylere birliktelik çağrısı yapan Ülken, “Hiç kimse bireysel veya kurum olarak başarıyı elde edemeyiz. Elde etsek da dahi sürdürülebilir olmaz. Bunu devam ettirmek için ortak aklı devreye sokmamız lazım. Aydın’a katkı sağlayacak kurumlarla birlikte olalım, katkı sağlayalım. İŞKUR, KOSGEB ve AYTO olarak Aydın’ın problemini ne kadar azaltabilirizin çalışmalarını yapıyoruz.2014 yılında 437 kişi girişimcilik eğitimi almışken bu gün 300 kişilik girişimcilik eğitimi protokolü imzalayacağız." şeklinde konuştu.

Son yedi yılda Aydın’da düzenlenen girişimcilik programlarında 2 bin kişiye eğitim verdiklerini ve bunun için de 1,1 Milyon TL harcadıklarını kaydeden İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, yeni girişimciler için her zaman çalışmaya hazır olduklarını söyledi. Bir gün harcanan emeğin ve paranın karşılığını iyi bir girişimcinin ortaya çıkmasıyla karşılığını alacaklarını belirten İŞKUR Müdürü Terzi, "Girişimcilik eğitim programları ile girişimcilerin kendi işlerini kurabilmelerine ve geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Bu sayede işsizliği azaltmak ve ekonomimize katkı sağlıyoruz. 2009 yılından itibaren bin 998 kişilik girişimcilik belgesi vermişiz. Bunun için de 1,1 milyon TL harcama yapılmış. 2014 yılında 437 kişi ye belge verdik. Bu yıl AYTO ile birlikte 12 grupta 300 kişiye eğitim vereceğiz. 4 Mayıs-24 Aralık'ta sona erecek. Bizim amacımız Aydın için yeni girişimciler sağlamak. Kendi işini kurmak isteyen Aydın ekonomisine katkı sağlamak isteyenleri yakalamak istiyoruz. Bu harcanan emeklerin ve paraların boşa geçmeyeceğini ümit ediyoruz. Arzumuz girişimci sayımızın artması. Aydın’da en büyük sorun yetişmiş kaliteli eleman sorunu. İşverenler kalifiye eleman bulmadaki zorlukları var." dedi.

"BAŞARILI VE YENİ GİRİŞİMCİLER GEREKLİ"

Yeni ve başarılı girişimcilere ihtiyaç duyulduğunu belirten KOSGEB Aydın Müdürü Turgut Gözen de "Bu gün hayal ettiğimiz şeyler işveren sayısını artırmak mı, yoksa işverenin yaşadığı sıkıntıları yaşayan ve onları önceden gören onlara hazır olan istihdamı mı oluşturmak. İstihdamı ve girişimciliği önemsiyoruz. Yetişmiş personel modelini oluşturmak istiyoruz. Bu da iş birliğiyle olabilir. Ticaret alanlarında başarılı işletmelerin kurulmasını önemsiyoruz. Başarılı yeni girişimciyi bu kürsülere çıkarabilir miyiz onun için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.