Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), eğitimlerin ardından kurduğu teknik yardım masalarıyla proje sahiplerine yardımcı olacak. GMKA'dan teknik yardım alabilmek için internet sitesinden randevu almak yeterli. Geçen günlerde tamamlanan ve 21 merkezde ikişer gün yapılan proje hazırlama eğitimlerinin yanında kurulan teknik yardım masalarında ajans uzmanları, en son mali destek programlarına proje hazırlayan potansiyel faydalanıcılara destek verecek.

2015 yılı mali destek programları kapsamından proje hazırlayan firma, kurum ve kuruluşların akıllarındaki soruları cevaplamak üzere Balıkesir merkez hizmet binası ve Çanakkale Yatırım Destek Ofisi'nde, 11-20 Şubat 2015 tarihlerinde teknik yardım verilecek. Ücretsiz yardım hizmeti, 45 dakikalık görüşmeler şeklinde ve "www.gmka.gov.t" adresinden alınan randevuyla yapılacak. Görüşmelere aynı firma, kurum ve kuruluş adına birden fazla kişi katılabilecek.

'PROJESİ BELLİ AŞAMAYA GELENLER BAŞVURMALI'

Ayrılan sürede potansiyel proje sahiplerinin, müracaat formu ve diğer belgelerin hazırlanması konusundaki sorularına GMKA uzmanları tarafından cevap verilecek ve varsa proje hakkında iyileştirme önerileri getirilecek. Bu sebeple GMKA yetkilileri, teknik yardım masalarından proje başvurusunun taslak olarak tamamlamış ya da belirli bir aşamaya getiren proje sahiplerinin randevu almasının önemli olduğunun altını çiziyor.