RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim AŞ Santral Müdürü Metin Göcen, santrallerinin çevre dostu özellikleri olan kapalı çevrim sistemler ile enerji üretimi gerçekleştirdiğini söyledi. Turcas Elektrik Üretim AŞ'nin Alman enerji şirketi RWE ortaklığında Kaklık Mahallesinde iki yıl önce kurulan RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim AŞ, Pamukkale Marla Restaurant'ta basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Göcen santrallerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Dünya Bankası işbirliğinde Ocak-Temmuz 2015 tarihleri arasında yürütülen Sera Gazi Emisyonla rının Takibi projesinin gönüllü şirketlerinden birisi olduğunu ifade etti.

500 milyon Euro'luk bir yatırımla gerçekleştirilen Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali'nin 775 megavat net üretim kapasitesine sahip olduğunu belirten Göcen, "Santralimiz 3,5 milyon meskenin elektrik arzını karşılıyor. Santral, Avrupa'daki en çağdaş ve çevre dostu tesislerinden biridir. İki gaz türbini ve bir buhar türbini tasarımı ile inşa edilen Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nde buhar türbininin son kademesinden çıkan buhar, bir futbol sahası büyüklüğündeki 40 dev fandan oluşan hava soğutmalı yoğuşturucu ünitesine yönlendirilerek sisteme tekrar kazandırılıyor. Böylece çevre dostu özellikleri olan kapalı çevrim sistemler ile enerji üretimi gerçekleştirilmektedir." dedi.

RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim AŞ, Denizli santrali ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Dünya Bankası işbirliğinde Ocak-Temmuz 2015 tarihleri arasında yürütülen Sera Gazi Emisyonlarının Takibi projesinin gönüllü şirketlerinden birisi olduğunu anlatan Göcen, "RWE & Turcas Elektrik Denizli Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali, 2014 Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı çerçevesinde jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu, termik enerji santralleri kategorisi doğalgaz alanında en yüksek puanla büyük ödüle layık görülmüştür." diye konuştu.