İlçeye bağlı Karadut köyü yakınlarındaki fidan dikme çalışmalarının yapıldığı sahada incelemelerde bulunan Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, sezon başında Orman İşletme Müdürlüğü tarafından belirlenen 1.5 milyon fidan dikme hedefinin yakalandığını söyledi.
     Toprakların ağaçlandırmaya ve erozyonla mücadeleye ihtiyacı olduğunu ifade eden Pehlivan, şunları kaydetti:
     ''Bu yıl bin hektarlık bir alanın yaklaşık 200 hektarı yapılan çalışmalarla ağaçlandırılmış olacak. Ben şahsen çok büyük bir heyecan duyuyorum. Şuan Karadut köyünün zirve noktalarında bulunuyoruz ama Orman İşletme Müdürlüğümüze bağlı 4'ü ilçe sınırlarımız içinde olmak üzere diğer ilçe sınırları içinde de 10 değişik ekip tarafından ağaçlandırma çalışması devam ediyor. İnanıyorum ki bu tempoda devam edersek ülkemizdeki erozyon sahaları kontrol altına alınmış olacak. Bu ağaçlandırma çalışmalarının hem ülkemizin ekonomisi ve doğal güzelliğinin zenginleşmesine hem de dünyanın geleceği açısından son derece önemli olduğuna inanıyorum.''
     Göksun Orman İşletme Müdürü Osman Hasırcı ise önümüzdeki 3 yıl içinde Ceyhan havzasını ağaçlandıracaklarını belirtti.
     Proje kapsamında toplam 3 bin hektar alanda ağaçlandırma çalışması yaptıklarını dile getiren Hasırcı, ''Bu alanın bin hektarı ağaçlandırılmış durumda. Bu sene ki programımız içinde olan 200 hektar alanın toprak işlemesi tamamlandı ve ağaçlandırma çalışmaları ise devam etmektedir. Önümüzdeki 3 yıl içinde Ceyhan havzasından Ceyhan ırmağına kadar olan 3 bin hektar alanda ağaçlandırma çalışmasını tamamlamış olacağız'' diye konuştu.