Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, toplantıda yaptığı konuşmada, hangi iş olursa olsun eğer başarı isteniyorsa istişarenin çok önemli olduğunu belirtti.
     Tarım ve hayvancılık konusunda kış dönemini hazırlıklarını tamamlamak istediklerini ve bahara hazır bir şekilde girmeyi hedeflediklerini ifade eden Pehlivan, şunları kaydetti:
     ''Değerli arkadaşlar buradaki temel gayemiz öncelikle fotoğrafı çekmek ve ilçemizin tarım ve hayvancılık alanındaki durumunu tespit etmek. Önceden yapılan çalışmalar ve tecrübelerden hareketle yeni şeyler inşa etmek istiyoruz. Dünya bu alanında nereye gidiyor, yenilikler nelerdir, biz bu işleri yaparken modern teknikleri ne şekilde kullanabiliriz bunun gayesi içerisindeyiz. Ayrıca tespit edilen doğru çalışmaları ilçemize ne şekilde yansıtabiliriz, girişimcilerimizin önünü ne şekilde açabiliriz, devletimizin sunmuş olduğu sayısız imkanları vatandaşlarımızla bir araya gelmek sureti ile ne şekilde hayata geçirebiliriz bunların değerlendirmesini yapmak istiyoruz.''
     Pehlivan, ele alınan konuların sadece toplantı tutanaklarında kalmaması ve hayata geçirilmesini arzuladıklarını ifade etti.
     İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mesut Kıraç ise, ilçede modern tarım tekniklerinin kullanımını yaygınlaştırmak için eğitim ve değerlendirme toplantıları yapmaya gayret ettiklerini dile getirdi.
     Konuşmaların ardından yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.