Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kur'a çekimine Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ın yanı sıra Gölkent Konut Yapı Kooperatifi Yönetimi ve 8. Noter Merih Yavuz ile binlerce vatandaş katıldı.

ASİL LİSTE - TAM LİSTE İÇİN TIKLAYINIZ


YEDEK LİSTEYİ BİLGİSAYARINIZA İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Kur'a çekilişinin açılışında bir konuşma yapan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, ilimizde konut ihtiyacını gidermek adına yola çıktıklarını ifade ederek: “Üç-dört yıldan beri arsa arayışlarımız sürdü. Sonunda istediğimiz özellerde arsayı bulduk. Arsa arayışında olmamızın sebebi sizin yararınıza olması idi. Burada amacımız özellikle kooperatifler vasıtasıyla ev sahibi olmayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak. Amacımız o, yani bir evi olanın ikinci evi olması değil.

5-6 yıl süren kooperatiflerle değil kısa bir zaman içerisinde teslim etmek adına peşinat alıyoruz ve finans kuruluşları ile ”“bakın altını çiziyorum, banka demiyorum- finans kuruluşları ile anlaşarak ödeme yapmanız. Bu kuruluşların hepsi ile tek tek görüştük ve hepsinde de sizin menfaatinize olacak şekilde olmasına azami özen gösteriyoruz.

Bu uzun bir yol. Biz geçmişte bunun denemelerini yaptık ve bir takım sıkıntılarımız oldu. Mesela ben sizden 15 bin lira peşini alıp, kalanını da ayda 500 lira olarak ödeyin deseydik, bu konutların bitmesi 5-6 seneyi bulurdu. Ama şimdi öyle değil. Dünyada da sistem böyle.

Şimdi burada 560 konut yapılacak ama kur'a çekimi yapılırken, arsa sahiplerine birer ev sözü verdiğimiz için onlar kur'a dışında tutulacak. Ayrıca asıl üyelerin çekimi yapıldıktan sonra asıl üyelerin 3 katı kadar da yedek üyelerin kur'a çekimleri olacak. Bu neden gerekli diye düşünenler olabilir. Asıl üye olarak isimleri belirlenenler peşinatlarını verdikten sonra finans kuruluşu ile anlaşma sağlayamaz ve geri kalanı ödeyemezlerse listeden düşecekler. Böyle olunca da yedekte bekleyen isimlere yer verilecektir” dedi.

Başkan Poyraz müracaatın çok fazla olduğuna dikkat çekerek: “Bu kadar müracaat olması belediyemize olan güvenin göstergesidir. Burada sizlere bir müjde daha vermek istiyorum. Doğukent'i geçince hemen az ileride dolmuşların döndüğü bir yer var yolun kenarında. 80 dönümlük bir alan. Orası ile anlaştık. Oraya 1500 konut yapacağız ve iki ”“üç aya kalmaz yine sizleri ön kayıt için çağıracağız. Burada başvuru şartları ne ise orada da aynı şartlar olacaktır. Yalnız orada çalışmalar birkaç ay sürecektir. Çünkü o bölge tarla konumunda. Orada bazı uygulamalar yapılması lazım. Bunu biz halledeceğiz. Projesini çizip hazırlayacağız. Bu müjdeyi size rahatlayın diye verdim. Bu konutun üçüncüsü olacak mı? İleriye dönük mutlak surette yapacağız. Ancak şu an için bir şey söylemek yanlış olur” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, elektronik ortamda bilgisayar sistemi ile yapılacak olan kur'a çekimi için ilk butona bastı. 15293 no ile kayıtlı Hacı Mehmet Parsil isimli vatandaş çıktı.