Balıkesir’in Gönen ilçesinde bulunan ve beklenen seviyede faaliyete geçemeyen Gönen Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) yapısı değiştirilerek Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne dönüştürüldü. Bu sayede Gönen’de bulunan OSB’ye diğer sanayi kollarından da yatırımlar gelebilecek.

Gönen Belediyesi’nin başvurusuyla Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı nezdinde başlatılan çalışmalar sonuç verdi. 2014 yılında başlayan süreç 9 Mart 2015 tarihinde OSB unvanının Gönen Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi olarak değiştirildiği kuruluş protokolü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.

Kararla birlikte 150 bin metrekare Gönen Karma OSB, deri sektöründe faaliyet gösterenlerin yanında diğer sektörlerdeki sanayicilerinde yatırımlarına ev sahipliği yapacak. Gönen Karma OSB’nin İstanbul, Kocaeli ve çevre illere göre parsel fiyatlarının uygun olması, coğrafi konumumu ve lojistik imkânlarının genişliği gibi avantajları bulunuyor.

Bunun yanında Bursa ve Balıkesir’e 100 km, Çanakkale’ye 140 km, İzmir’e 260 km mesafede bulunması, İstanbul ve Tekirdağ’a her gün Bandırma Limanı’ndan, Ro-Ro ve Feribot seferleri yapılıyor olması, özelleşen ve her türlü konteyner hizmetinin verildiği limanı, demiryolu bağlantısı gibi lojistik avantajlar Gönen Deri İhtisas ve Karma OSB’nin firmalar açısından diğer avantajları olarak sayılıyor.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Esra Kocabaş, Gönen Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin karma yapıya dönüştürülmesini uzun zamandır takip ettiklerini, sonucun Güney Marmara için önemli olduğunu söyledi.
Kocabaş, şunları kaydetti: “Yapılan planlamalar bölgemizin kuzeyini gelecekte önemli bir yatırım merkezine dönüştürecek. Özellikle Bandırma-Biga hattının şu an bile büyük yatırımlar için talep edilen bir lokasyon olduğunu biliyoruz. Gönen İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi'nin geçmişten gelen bazı sıkıntıları dolayısıyla gelişmesi istenilen seviyede olmadı. Buranın ihtisas yerine karma yapılı bir organize sanayi bölgesi haline getirilmesi buraya gelecek yatırımların önü açar. Yeni durum Gönen için önemli bir avantaj sağlayacak. Biz de ajans olarak Balıkesir ve Çanakkale’deki yatırım destek ofislerimizle potansiyel yatırımcılar için her zaman yol gösterici ve etkin bir çalışma içinde olacağız.”