Gözlük sektöründen taklit ürünlere tepki geldi. Sektörün önde gelen isimlerinden Doğan Optik Genel Müdürü Hakan Doğantekin, ulu orta 15-20 liraya satılan ürünlerin kayıt dışılığı arttırdığından; ekonomiye zarar verdiğinden yakındı.

Doğantekin, Cihan’a yaptığı açıklamada ayrıca taklit ürünlerin katarakta neden olduğuna işaret etti ve “Bu nedenle tüketiciler mutlaka camları CE normlarına uygun, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan onaylı garanti belgeli ürünleri tercih etmeli. “ tembihinde bulundu.



Türkiye’de optik ürünler ilgi odağı. Sektörün satışlarının 500 milyon dolar olduğunu anlatan Doğantekin, tüketicinin modaya önem verdiğini ve markaya yöneldiğini dile getirdi. Doğantekin, Türkiye’de görme şikâyeti olanların adedinin 30 milyonu bulduğunu; bu yanı ile sektörün çekici olduğunu vurguladı. İlaveten dünyaca ünlü markalar ile online satışın firmaların rekabetini arttırdığına temas etti.


GÜNEŞ GÖZLÜĞÜNE EN BÜYÜK RAĞBET GENÇLERDEN VE KADINLARDAN

Öte yandan moda ve markaya bağlı olarak güneş gözlüğüne rağbet artıyor. Ürünlerde ünlülerin de belirleyici olduğundan söz eden Doğan Optik Genel Müdürü, “Dünyaca tanınan bir ünlünün taktığı model anında moda olabiliyor. O nedenle güneş gözlüğü en çok 25-50 yaş grubu tarafından tercih ediliyor. “ ifadelerini kullandı.

Kadınların da güneş gözlüğüne ilgili olduğunu belirten Hakan Doğantekin, şöyle devam etti:

“Alışveriş denince akla hemen kadınlar geliyor. O nedenle pek çok sektörde olduğu gibi gözlük sektöründe de ilk hedef kadınlar. Son senelerde erkeklerde de güneş gözlüğü kullanım oranında artış var. Erkeklerin kullanabileceği çok aksesuar seçeneği olmadığı için güneş gözlüğü saatten sonra ilk sıralarda yer almaya başladı. Ama yine de kadınlar bu konuda 1 numara. Erkekler senede1 tane güneş gözlüğü alırken kadınlar ayrı kombinler için 2, 3 hatta 4 tane güneş gözlüğü alabiliyor. “

Doğantekin, güneş gözlüğünde fiyat aralıklarının da aynı olmadığını kaydetti. Fiyatların 100 liradan başladığını, marka, model, cam ve çerçevede kullanılan materyale göre şekillendiğini duyurdu.