GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclisi, aylık toplantısını yaptı.

GSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, odanın aralık ayı meclis toplantısı Mustafa Topçuoğlu başkanlığında yapıldı.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, mecliste yaptığı konuşmada, küresel ekonomideki belirsizlik ve Ortadoğu'da yaşanan istikrarsız durum ile içeride hain darbe girişimi ve terör olaylarının yaşandığı zor bir yılı geride bırakmak üzere olduklarını belirtti.

Gaziantep olarak hiçbir zaman yılmadıklarını, sanayiciler olarak var güçleriyle çalışmaya, üretmeye, ihracat yapmaya devam ettiklerini dile getiren Konukoğlu, son dönemlerde yaşanan terör olayları karşısında birlik ve beraberlik içinde olunmasının önemine işaret etti.

Konukoğlu, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'ne yönelik saldırının Türkiye ile Rusya arasında gelişen ilişkileri bozmak için yapılan bir provokasyon olduğunu belirterek, olaydan duyduğu üzüntüyü ifade etti.

Türkiye'de en fazla ihracat yapan ilk 10 il arasında 5. sırada yer alan Gaziantep'in ocak-kasım 2016 dönemi ihracatının, bir önceki yıla göre binde 9 gibi az bir düşüşle 5 milyar 708 milyon dolar olduğunu kaydeden Konukoğlu, ihracat rakamını arttırarak daha üst sıralara çıkmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Konukoğlu, dış ticaret fazlası veren bir şehir olarak ülkeye net döviz girdisi sağladıklarını, bununla birlikte imalat sanayilerinin düşük ve orta düşük teknolojinin ağırlıkta olduğuna dikkati çekerek, Gaziantep sanayinin kabuk değiştirmesi, daha yüksek katma değer yaratması ve teknoloji üretmesi gerektiğini anlattı.

Yeni yılın, İslam alemine ve tüm dünyaya barış getirmesini dileyen Konukoğlu, "Kara günleri inşallah 2016'da geride bıraktık. Bundan sonra önümüz açık. İnşallah birlik beraberlik içinde daha iyi bir 2017 yaşarız, bütün İslam alemine, milletimize ve şehrimize huzur ve bereket yılı olur." ifadelerini kullandı

Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da hükümetin özellikle KOBİ'lere yönelik başlattığı nefes kredisinin can suyu olacağını kaydetti.