Saadet, Halkların Demokratik Partisi ve Demokrat Parti milletvekili adayları ve yöneticileri, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) yönetim kurulunu ziyaret etti. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Türkiye’nin seçim gündeminden çıkıp gerçek gündemine geçmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin bu yıl iki seçime tanıklık edeceğini hatırlatan Bartık, 2015 yılının seçimlerle geçtiğini artık 2016 için planlar yapıldığını ifade etti. Ekonominin ve kalkınmanın konuşulmasını istediklerini belirten GTO Yönetim Kurulu Başkanı, “Bu seçimin ardından tek başına bir partinin çıkmaması halinde hükümetin hemen kurulmasını bekliyoruz. Yeni vizyonların belirlenmesi için hükümetin kısa süre içinde kurulması gerekmektedir. Kutuplaşmanın son bulmasını ve kazananın Türkiye olmasını istiyoruz. Artık yapacağımız önemli çalışmaları ve ekonomik projeleri konuşmalıyız.” diye konuştu.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu ise müteşebbislerin önünün açılması gerektiğini belirterek, “Müteşebbis girişimde bulunduğu zaman arkasında devleti hissetmelidir.” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanı Mehmet Karayılan da Türkiye’deki kavga ve gerginliğin herkesi etkilediğini söyledi. Karayılan, bu gerginliğin bir an önce bitmesi gerektiğini ifade etti.

Demokrat Parti Gaziantep İl Başkanı Erdal Cömert de partisinin çalışmaları hakkında üyelere bilgi verdi.